- Reklama -

Seimas leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn kyšio paėmimu įtariamą Vilniaus apygardos teismo teisėją Ryšardą Skirtuną

Seimas, 106 parlamentarams balsavus už ir 1 susilaikius, priėmė rezoliucijos „Dėl sutikimo Vilniaus apygardos teismo teisėją Ryšardą Skirtuną patraukti baudžiamojon atsakomybėn“ projektą Nr. XIP-4375. Šiuo projektu Seimas, vadovaudamasis Konstitucijos 114 straipsnio 2 dalimi, Teismų įstatymo 47 straipsnio 1 dalimi, Seimo statuto 23 straipsniu, 210 straipsnio 1 dalimi ir 2 dalies 2 punktu ir atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos generalinio prokuroro Dariaus Valio pranešimą, Seimo laikinosios tyrimo komisijos 2012 m. balandžio 26 d. pažymą, sutinka, kad Vilniaus apygardos teismo teisėjas Ryšardas Skirtunas būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Rezoliucija įsigalioja nuo priėmimo.

2012 m. balandžio 12 d. į Seimą kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys, prašydamas duoti išankstinį susitikimą suvaržyti Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo R. Skirtuno laisvę. Seimo posėdyje D. Valys informavo, kad R. Skirtunas yra įtariamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 2 dalyje. Pasak D. Valio, įtariama, kad š.m. balandžio 10 d. R. Skirtunas paėmė 30 tūkstančių litų kyšį. Minėti pinigai tą pačią dieną kratos metu buvo paimti iš teisėjo jo darbo kabinete, Vilniaus apygardos teisme.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!