- Reklama -

KK nuotr.

Seimas po slapto balsavimo nusprendė Vytą Milių skirti Konstitucinio Teismo teisėju. V. Milius pakeis buvusį Konstitucinio Teismo teisėją Egidijų Bieliūną, kurio įgaliojimai nutrūko anksčiau laiko, paskyrus jį Europos Sąjungos Bendrojo Teismo teisėju.

Slapto balsavimo rezultatai: iš viso išduota biuletenių 73, rasta – 73, galiojančių – 67, negaliojančių – 6. Už Seimo nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjo Vyto Miliaus paskyrimo“ (projektas Nr. XIIP-993(2) balsavo 59 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 5 parlamentarai.

Seimo posėdyje V. Milius prisieks gruodžio 17 d., Konstitucinio Teismo teisėjo pareigas pradės eiti nuo gruodžio 18 d.

Kaip anksčiau tvirtino Respublikos Prezidentės vyriausioji patarėja R. Svetikaitė, V. Miliaus kandidatūrą šalies vadovė teikė atsižvelgdama į tai, kad jis atitinka visus Konstitucinio Teismo teisėjui keliamus reikalavimus, yra nepriekaištingos reputacijos, aukštos moralės žmogus, aukštą teisininko kvalifikaciją. Daugiau kaip 30 metų teisėjo darbo patirtį turintis V. Milius buvo pirmasis ir ilgametis 1995 metais atkurto Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas. Per savo profesinę karjerą V. Milius svariai prisidėjo prie teismų sistemos atkūrimo ir tobulinimo, pasitikėjimo teismų sistema didinimo, dėjo daug pastangų, kad būtų skatinamas teismų ir teisėjų bendradarbiavimas su visuomene. V. Milius taip pat yra dirbęs Šilutės rajono ir Druskininkų miesto apylinkių teismuose bei Lietuvos Aukščiausiajame Teisme.

Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai. Konstitucijoje nustatyta, kad Konstitucinio Teismo teisėjais gali būti skiriami nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos piliečiai, turintys aukštąjį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio ar mokslinio pedagoginio darbo pagal teisininko specialybę stažą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!