- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyko į Atėnus. Lietuvos vadovė susitiks su Graikijos Prezidentu Karolu Papouliju ir Ministru Pirmininku Antonio Samaru.

Pagrindinis vizito tikslas – perduoti ES pirmininkavimo estafetę Graikijai. Susitikimuose bus kalbama apie Lietuvos pirmininkavimo rezultatus, aktualius Europos Sąjungai darbus ir jų tęstinumą bei Graikijos pirmininkavimo prioritetus.

Oficialiai Graikija pradės pirmininkavimą kitų metų sausio 1 dieną. Prie ES Tarybos vairo ši valstybė jau stos penktą kartą. Graikijai pirmininkaujant 2003 m., Lietuva ir dar 9 Vidurio ir Rytų Europos šalys Atėnuose pasirašė stojimo į ES sutartis ir po metų tapo pilnateisėmis Bendrijos narėmis.

Pasak Prezidentės, Lietuvos ir Graikijos pozicijos dėl svarbiausių Europos Sąjungos prioritetų sutampa. Abi valstybės siekia, jog būtų skatinimas ekonomikos augimas, mažinamas nedarbas, kuriamos naujos darbo vietos žmonėms, per bankų sąjungą užtikrintas Bendrijos finansinis stabilumas. Abi šalys taip pat siekia pažangos ES santykiuose su Rytų partnerystės ir Balkanų šalimis.

Krizę sėkmingai įveikusi Lietuva palaiko Graikijos vykdomas griežtas taupymo priemones, kuriomis siekiama atremti sudėtingus finansinius ir ekonominius išbandymus, spręsti valstybės skolų problemas.

Vizito metu taip pat bus aptarti dvišaliai Lietuvos ir Graikijos santykiai, ekonominis bendradarbiavimas, energetinio ir branduolinio saugumo klausimai. Pasak Prezidentės, abi šalys yra suinteresuotos užsitikrinti energijos šaltinių įvairovę. Lietuva ir Graikija taip pat aktyviai siekia, kad ES kaimynystėje Baltarusijoje ir Turkijoje statomos atominės elektrinės atitiktų aukščiausius saugumo standartus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!