- Reklama -
Seimo nario Petro Gražulio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje Seimo narys Petras Gražulis. KK nuotr.
STT pareigūnai atliko kratas Seimo nario Petro Gražulio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje.  KK nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu šiandien Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas, poėmius bei kitus proceso veiksmus vienos maisto gamyba užsiimančios bendrovės administracinėse, gamybinėse patalpose, taip pat Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, šios Tarnybos direktoriaus Jono Miliaus kabinete, Lietuvos Respublikos Seimo nario Petro Gražulio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje.

Visos atitinkamomis teismo nutartimis sankcionuotos kratos buvo atliktos užtikrinant visus baudžiamojo proceso reikalavimus ir visų reikiamų asmenų dalyvavimą, įskaitant ir Seimo kanceliarijos atstovą.

Lietuvos Respublikos Seimo narys Petras Gražulis apie ikiteisminį tyrimą informuotas telefonu, šiuo metu jo nėra Lietuvoje.

Tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad šios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.

Šiame ikiteisminiame tyrime siekiamos išaiškinti ir kitos galimai vykdytos bei su įtariama prekyba poveikiu susijusios nusikalstamos veikos: piktnaudžiavimas, dokumentų klastojimas bei kitos.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai, atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Detalesnė informacija apie vykstančius proceso veiksmus, tyrimo akiratyje esančius asmenis šiuo metu neteikiama, tačiau bus papildyta ir patikslinta, kai tai nebekenks ikiteisminio tyrimo sėkmei.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!