- Reklama -

sxc.hu nuotr.

Šiandien Generalinėje prokuratūroje gautas Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos pranešimas apie tai, kad Švedijos Generalinė prokuratūra priėmė sprendimą perimti baudžiamąjį persekiojimą byloje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo (Baudžiamojo kodekso 291 str. 1 d.) ir tarptautinių skrydžių taisyklių pažeidimo (Baudžiamojo kodekso 279 str.).

Generalinė prokuratūra, atlikusi visus galimus baudžiamojo proceso veiksmus šiame ikiteisminiame tyrime, š. m. sausio 16 d. kreipėsi į Švedijos Karalystės kompetentingas institucijas su prašymu perimti baudžiamąjį persekiojimą.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2012 m. liepos 4 d. lengvasis lėktuvas „Jodel“ su Švedijos Karalystės registracijos numeriu, pažeisdamas tarptautinių skrydžių taisykles, neturint reikalingų dokumentų ir leidimo kirsti valstybės sieną, išskrido iš Lietuvos Respublikos į Baltarusijos Respubliką, o vėliau sugrįžo į Lietuvos Respubliką. Dėl nurodytų galimai padarytų nusikalstamų veikų Valstybės sienos apsaugos tarnyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį kontroliavo ir organizavo Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra.

Š. m. sausio 4 d. prokuroro nutarimais įtariamaisiais pripažinti du asmenys. Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvos Respublikos teritorijoje atlikti visi galimi baudžiamojo proceso veiksmai, o tolesnis baudžiamasis persekiojimas galimas tik Švedijos Karalystėje, priimtas sprendimas kreiptis su prašymu į užsienio valstybę dėl baudžiamojo persekiojimo perėmimo.

GP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!