- Reklama -
Tarnybą baigia daugiau nei 30 metų prokuratūroje dirbęs Ramutis Jancevičius (kairėje). KK nuotr.
Tarnybą baigia daugiau nei 30 metų prokuratūroje dirbęs Ramutis Jancevičius (kairėje). KK nuotr.

Ramutis Jancevičius, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras, pranešė priėmęs sprendimą baigti tarnybą prokuratūroje dėl asmeninių priežasčių, susijusių su sveikata, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime spaudai.

“Vienas žymiausių Lietuvos prokurorų tarnybą prokuratūroje pradėjo 1982 metais, tik baigęs studijas Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Pirmoji jo darbo vieta buvo stažuotoju Radviliškio rajono prokuratūroje. Nuo 1983 metų jis dirbo prokuratūros tardytoju, o 1985 metais buvo paskirtas Kupiškio vyriausiuoju prokuroru. Nuo 1991 metų Ramutis Jancevičius vadovavo Ukmergės rajono prokuratūrai. 1995 m. jis tapo Vilniaus miesto vyriausiuoju prokuroru, nuo 1997 m. vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Ramutis Jancevičius yra vienas pirmųjų prokurorų, 1990 metų kovo mėnesį prisiekęs ištikimai tarnauti atkurtos Lietuvos Respublikos nepriklausomai prokuratūrai. Jis principingai ir profesionaliai vykdė savo pareigas, padėdamas Lietuvoje įgyvendinti teisingumą.

Ilgamečiam prokurorui, vyriausiajam justicijos patarėjui, už nepriekaištingą tarnybą ne kartą buvo pareikštos generalinio prokuroro padėkos, skirtos vardinės dovanos. 2005 m. Ramutis Jancevičius apdovanotas Prokuroro garbės ženklo „Už nuopelnus“ II laipsnio medaliu.

Tarnybą prokuratūroje R. Jancevičius baigs šių metų rugsėjo 9-ąją”, – informuoja Generalinė prokuratūra.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!