- Reklama -
Agnė Zuokienė:  Paduokit mane į teismą, iškvieskit į prokuratūrą, STT - aš labai noriu liudyti apie Liberalo sąjūdžio sistemingą, ilgametį greitųjų kreditų bendrovių interesų protegavimą. KK nuotr.
Agnė Zuokienė: “Paduokit mane į teismą, iškvieskit į prokuratūrą, STT – aš labai noriu liudyti apie Liberalo sąjūdžio sistemingą, ilgametį greitųjų kreditų bendrovių interesų protegavimą.” KK nuotr.

Buvusi Seimo narė Agnė Zuokienė socialiniame tinkle paskelbė galinti drąsiai liudyti ir prokuratūrai, ir STT, kad R.Šimašius, E.Masiulis, K.Glaveckas buvo tie, kurie kryžiumi griuvo prieš greitųjų kreditų rinkos reguliavimą.

“Taip, galiu drąsiai liudyti ir prokuratūrai ir STT, kad R.Šimašius, E.Masiulis, K.Glaveckas buvo tie, kurie kryžiumi griuvo prieš greitųjų kreditų rinkos reguliavimą.
Turiu šimtus dokumentų, Seime tikrai bus išlikusios stenogramos tų posėdžių ir diskusijų, kada buvo priimamas Vartojimo kredito įstatymas 2011 metais.
Mes buvome paskutinieji Europoje neperkėlę EP direktyvos 2008/48/EB dėl vartojimo kredito sutarčių. Atsakinga buvo Teisingumo ministerija, kuriai vadovavo Remigijus Šimašius. Jis sąmoningai vėlavo, o vėliau sąmoningai teikė įstatymo projektą eliminuodamas greituosius kreditus.
Visa Liberalų sąjūdžio kompanija ėjo tanku. Jie padarė viską, kad iš įstatymo projekto būtų išimtos nuostatos, kurios galioja kitose šalyse ir kurias aš registravau Seime – kai negalima skolinti nepamačius kliento “face to face”, kai negalima skolinti sms, kai nuo paraiškos pateikimo iki pinigų “įkritimo” turi praeiti 24 val., kad kai kurie klientai spėtų išsiblaivyti, kad kreditai nebūtų išduodami naktį ir t.t.
Liberalų sąjūdžio dėka žmonės iki šiol murkdosi greitųjų kreditų žabangose. Jie padarė žalos Lietuvos piliečiams gerokai daugiau nei už 106 tūks. eurų.
Ką man pavyko – tai iš dalies apriboti metinę kredito kainą ( ne tiek, kiek norėta) ir įpareigoti Lietuvos banką paruošti kredito gavėjo mokumo vertinimo tvarką.
Tai ne pirmas kartas, kai rašau šia tema ir man gėda už prekiautojus įstatymais. Paduokit mane į teismą, iškvieskit į prokuratūrą, STT – aš labai noriu liudyti apie Liberalo sąjūdžio sistemingą, ilgametį greitųjų kreditų bendrovių interesų protegavimą”, – savo paskyroje “Facebook” parašė buvusi parlamentarė Agnė Zuokienė.

Zuokienes komentaras

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!