- Reklama -

KK nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismui perduota baudžiamoji byla dėl sostinės advokato nusikalstamų veikų – galimo teisėjo papirkimo ir prekybos poveikiu.

Ikiteisminiam tyrimui, kurį vykdė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, vadovavęs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras šią baudžiamąją bylą teismui 2013 m. gegužės 8 dieną perdavė su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kaltinant V. P. nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 1 ir 2 dalyse (prekyba poveikiu), 227 straipsnio 2 dalyje (papirkimas), padarymu.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad advokatas V. P. iš nuteistojo L. J. reikalavo duoti ir vėliau per du kartus priėmė 13 tūkst. litų kyšį. Už tai advokatas pažadėjo paveikti pažįstamą Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją R. S., kad šis, nagrinėdamas L. J. baudžiamąją bylą apeliacine tvarka, priimtų nuteistajam palankius sprendimus.

Tęsdamas nusikalstamą veiką V. P., veikdamas bendrininkų grupėje su L. J., pažadėjo duoti ir per du kartus perdavė teisėjui R. S. 32 tūkst. litų kyšį. Pinigai buvo skirti tam, kad teisėjas, pasinaudodamas savo pažintimi su Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku, paveiktų jį, kad būtent R. S. būtų paskirtas į trijų teisėjų kolegiją, apeliacine tvarka nagrinėsiančią L. J. baudžiamąją bylą, ir galėtų veikti nuteistojo naudai.

STT Vilniaus valdybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai V. P. sulaikė 2012 m. balandį. Per kratą teisėjo kabinete buvo rasti V. P. perduoti. Kaltinamasis V. P. savo kaltę visiškai pripažįsta.

Baudžiamoji byla, kurioje įtarimai dėl kyšininkavimo pareikšti dabar jau buvusiam teisėjui R. S., artimiausiu metu taip pat bus perduota teismui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!