- Reklama -
Greičio matuokliu užfiksuota nuotr.

Alytaus aps. vyriausiajame policijos komisariate baigtas tarnybinis patikrinimas dėl Seimo nario Gedimino Jakavonio žmonai surašyto administracinės teisės pažeidimo protokolo. Nutarimą priėmusiai tyrėjai – Alytaus aps. VPK Varėnos r. policijos komisariato Kelių policijos grupės tyrėjai Martai Kodis skirta tarnybinė nuobauda – papeikimas, jos vadovo veikla bus vertinama neeilinės atestacijos metu.

Tarnybinio patikrinimo metu nustatyta, kad tyrėja priėmė nepagrįstą ir neteisėtą sprendimą administracinio teisės pažeidimo medžiagoje, dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, tokiais savo veiksmais padarė tarnybinį nusižengimą. M. Kodis pažeidė LR administracinės teisės pažeidimo kodekso (toliau – ATPK) 248 str. ir 256 str. nuostatas, taip pat nevykdė policijos generalinio komisaro patvirtinto Kelių eismo taisyklių pažeidimų, užfiksuotų kelių transporto priemonių greičio matavimo prietaisais, tyrimo tvarkos aprašo 14.11 punkto nuostatų, šiuo pagrindu jai skirta tarnybinė nuobauda.

2013 m. birželio 13 d. tikslinio patikrinimo metu buvo vertinta ne tik ši administracinė medžiaga, bet ir viso Varėnos r. policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus darbas. Po patikrinimo nuspręsta patikrinti Viešosios policijos skyriaus viršininko Alvydo Jočio kompetencija ir tinkamumą einamoms pareigoms. Kadangi pareigūno dalykinės savybės, kompetencija ir galimybė eiti užimamas pareigas, gali būti vertinamos ir sprendžiamos pareigūno atestacijos metu, todėl nutarta surengti A. Jočio neeilinę atestaciją.

Administracinės teisės pažeidimo byla, kaip ir numato LR administracinių teisės pažeidimų kodeksas, dėl naujai paaiškėjusių aplinkybių atnaujinta ir bus nagrinėjama iš naujo.

Paaiškinimai:

LR ATPK 248 straipsnis. Administracinių teisės pažeidimų bylų teisenos uždaviniai

Administracinių teisės pažeidimų bylų teisenos uždaviniai yra: laiku, visapusiškai, pilnutinai ir objektyviai išaiškinti kiekvienos bylos aplinkybes, išspręsti ją tiksliai pagal įstatymus, užtikrinti priimto nutarimo įvykdymą, taip pat išaiškinti priežastis ir sąlygas, padedančias padaryti administracinius teisės pažeidimus, užkirsti kelią teisės pažeidimams, auklėti piliečius, kad jie laikytųsi įstatymų, stiprintų teisėtumą.

LR ATPK 256 straipsnis. Įrodymai

Įrodymai administracinio teisės pažeidimo byloje yra bet kurie faktiniai duomenys, kuriais remdamiesi organai (pareigūnai) įstatymo numatyta tvarka nustato, ar yra padarytas administracinis teisės pažeidimas, ar jo nėra, ar dėl jo padarymo tas asmuo kaltas, ir kitokias aplinkybes, turinčias reikšmės bylai teisingai išspręsti.

Šie duomenys nustatomi tokiomis priemonėmis: administracinio teisės pažeidimo protokolu, nuotraukomis, garso ar vaizdo įrašais, liudytojų parodymais, nukentėjusio ir patraukto administracinėn atsakomybėn asmens paaiškinimais, eksperto išvada, specialisto paaiškinimais, daiktiniais įrodymais, daiktų ir dokumentų paėmimo protokolu, taip pat kitokiais dokumentais.

Įrodymus renka, prireikus ekspertą ar specialistą skiria pareigūnai, turintys teisę surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, taip pat administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjantis organas (pareigūnas).

APK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!