- Reklama -
VRM ministras Dailis Barakauskas. KK nuotr.

Šiandien Viešojo saugumo tarnyba (VST) prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos teritorijoje surengė specialaus parengimo pratybas, kurių metu buvo patikrinti tarnybos pajėgų veiksmai, veikiant ypatingos situacijos sąlygomis.

Pratybose dalyvavo visų grandžių ir struktūrinių padalinių VST pareigūnai (250 viešojo saugumo pajėgų pareigūnų, 120 Kalėjimų departamento ir jam pavaldžių laisvės atėmimo įstaigų pareigūnų, Karinių oro pajėgų sraigtasparnis bei ugniagesiai), kurie yra nuolat rengiami įvykdyti bet kokią tarnybai pavestą užduotį. Pratybų metu buvo patikrintas visų struktūrinių padalinių pasirengimas, tuo pačiu metu buvo atlikta prevencinė veikla masiniams neramumams laisvės atėmimo vietose užkardyti.

Šias pratybas stebėjo vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas ir teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Vidaus reikalų ministras atkreipė dėmesį, kad per 22 Lietuvos Nepriklausomybės metus kolonijose iš viso yra kilę trylika streikų arba maištų, iš kurių penki – Pravieniškių pataisos namuose. Svarbu tai, kad kolonijų administracija visada greitai reaguodavo į įvykius ir iškviesdavo VST, kuri laiku šiuos maištus nugesindavo. Per tą laikotarpį nėra žuvęs nei vienas žmogus.

„Šiandieninis pavyzdys parodo, kad tarnyba yra pasirengusi bet kokiu atveju numalšinti bet kokį streiką ar maištą. Tiek techninės priemonės, tiek pareigūnų kvalifikacija, tiek darnus tarnybos darbas su kitomis tarnybomis – tai pagrindas užtikrinti, kad tokios situacijos Lietuvoje nepasikartotų ar būtų laiku numalšintos“, – teigė D. A. Barakauskas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!