- Reklama -

"Alga" nuotr.

Lietuvos įmonės remiasi žiniomis, inovacijomis, savo pasiekimais kuria gerovę ir garsina mūsų šalį visame pasaulyje.

„Žinių ekonomikos įmonės 2012“ dalyvės koncerno „ALGA“ generalinis direktorius Irmantas Urbonas teigia, kad naujų sprendimų ir inovatyvių produktų kūrimui įtakos turi mokslo ir technikos pažanga, vartotojų poreikių pasikeitimai, rinkos prisotinimas, konkurencija, ir, žinoma, pačios įmonės siekis išplėsti rinką, sumažinti priklausomybę tik nuo vienos prekės ir sukurti įmonės novatorės įvaizdį. O techninė pažanga, aukštesnė produktų ir paslaugų kokybė, kaštų mažinimas, vartotojų poreikių analizė ir teisingai pasirinkta produkto įvedimo į rinką strategija sumažina naujovių rizikas.

Viena didžiausių ir stabiliausių Lietuvos metalo konstrukcijų gamybos bendrovių projektuoja, gamina ir stato įvairaus aukščio telekomunikacinius, radarinius, apžvalgos ir kitos paskirties bokštus ir stiebus bei įvairias metalines konstrukcijas, kurios yra vertinamos Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Baltarusijoje.

Vadovas dalinasi įžvalgomis, kad įmonės sėkmę lemia aukšta gaminamos produkcijos kokybė ir įgytas užsienio partnerių pasitikėjimas. Siekdamas išlaikyti pozicijas, koncernas „ALGA“ stebi ir kontroliuoja kokybės rodiklius, nuolat modernizuoja gamybą, diegia šiuolaikines technologijas, kurios padeda efektyviau reaguoti į rinkos pokyčius ir sparčiau kurti produktus, atitinkančius kliento poreikius. Įmonės efektyvumą užtikrina ir aukšta darbuotojų kvalifikacija, geras valdymas, gaminamos produkcijos konkurencingumo didinimas, prieinama kaina ir lanksti apmokėjimo politika.

Kalbėdamas apie verslo aplinką ir verslumo skatinimą Lietuvoje, I. Urbonas akcentuoja, kad kurti verslą padėtų teigiamas valstybės kaip globėjos požiūris į verslo „ūglius“, kuriems būtų teikiama parama, sudarytos palankesnės sąlygos, pavyzdžiui, nuolatinės teisinės, mokestinės ir kitos konsultacijos bei priežiūra pirmaisiais veiklos metais, taikomos mokestinės lengvatos pirmus trejus metus bei panaikinti biurokratiniai barjerai.

„Norintiems kurti verslą ir jį sėkmingai plėtoti, būtina verslo idėja, pozityvus mąstymas, įžvalga, ryžtas, stipri nuojauta ir pamatuota rizika, kruopštus darbas ir užsibrėžto tikslo siekimas. Visuomet reikia daryti tai, kuo tiki, ir tikėti tuo, ką darai. Privalu būti sąžiningu rinkos žaidėju ir elgtis su kitais taip, kaip norėtum, kad su tavimi elgtųsi“, – vadovavimo įmonei patirtimi dalinasi koncerno „ALGA“ vadovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!