- Reklama -
Dr. Arvydas Juozaitis
Dr. Arvydas Juozaitis

Gerbiamieji Raimondai Grinevičiau ir Artūrai Orlauskai!
Nepaprastai džiaugiuosi JŪSŲ IR JŪSŲ BENDRAŽYGIŲ, MŪSŲ VISŲ SĖKME – DIDYSIS ŠEIMŲ GYNIMO MARŠAS tapo tikru Sąjūdžio aidu, Sąjūdžio atgimimo viltimi. Lietuvių kalbos genijus ne tuščiai rado šį šventą žodį – SĄJŪDIS. Jis reiškia ir asmeninį veikimą, ir veikimą kartu, ir ištikimybę šaknims, ir istorinį lietuvybės tęstinumą.
Būta keturių didžiųjų Sąjūdžių – Blaivybės Sąjūdis, Knygnešių Sąjūdis, Laisvės kovų Sąjūdis, Persitvarkymo Sąjūdis.
Sąjūdis – paslaptingas gelmių gyvūnas, pakeliantis į paviršių tik savo keterą. Bet kai ketera pakyla, reiškia, sujudėjo ir visas kūnas. Aisbergas pakelia iš tamsiųjų vandenų apie dešimtąją savo dalį. Gyva tauta elgiasi panašiai. Gamta ir dvasia diktuoja savo taisykles.
Viena pastaba Artūro Orlausko pasisakymui per TV, jo padėkos žodžiui. Jūs teisus, Artūrai, kad didis reikalas – Prezidento paramos žodis. Bet tai ne jo, o jūsų visų, mūsų laimėjimas. Pabrėžiu – pirmiausiai jūsų visų, rengėjų ir dalyvių, o ypač žemaičių. Deja, jūs menkai įvertinote politinę realybę. Gitanas Nausėda yra sistemos ir didelių pinigų, konservatorių įtakos statytinis, ir jis atėjo į valdžią ne gelbėti Lietuvos, o ja naudotis. Jis panaudos Šeimų sąjūdį savo tolimesniam „nieko neveikimui“. Suprantu, taktiškai labai gerai, kad jis stojo šeimų gyvybės pusėn. Bet iškelti jį į pirmą planą, kaip kad Jūs, Artūrai, padarėte, „pirmiausiai padėkodamas“ jam – didelė klaida. Jūs padarėte dar daugiau – pažadėjote jam būsimą paramą, atsidėkojimą. Prastas žingsnis. Jis gali atsirūgti mums visiems, ir net labai karčiai. Bet, tiek to. Tegul dabar bus taip.
PAGARBIAI,

Arvydas Juozaitis 2021-05-17

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!