- Reklama -

Jolanta Blažytė

V. Čerčilis apie kairiuosius politikus sakydavo: „Jei esi gailestingas, negali už juos nebalsuoti. Bet jei esi protingas – negali balsuoti“.

Būtent tokia dilema iškilo ir man, bežiūrint į Lietuvos socialdemokratų partiją, kuri vis dar pristatoma, kaip kairioji.

Ar gali gailestingas žmogus nebalsuoti už socialdemokratų partiją, trykštančią visuotinio gailestingumo fontanais? Ne, negali. Ir štai kodėl:

1. Socialdemokratai sako, kad dalyvaus mokytojų streike ir palaikys mokytojus – mat gaila jiems tų mokytojų.

2. Socialdemokratų partijos pirmininkė siūlo stabdyti sveikatos apsaugos reformą – mat gaila jai ir žmonių ir medikų. Suprantu, kad Seime sėdintys socdemai anksčiau apie tą sveikatos sistemoje ruošiamą chaosą, kuris švelniai vadinamas reforma, nieko nežinojo. Bet kas pasakys, kad socdemų pareiga yra ką nors žinoti? Ne, jų pareiga yra ne žinoti, o gailėti.

3. Socialdemokratų partija nebesuskaičiuojamą kiekį kartų siūlė mažinti pajamų nelygybę – mat jiems labai buvo gaila skurstančių žmonių. O asmeniškai man tai dabar gaila, kad apie tą socialdemokratinį gailestį jau tenka kalbėti būtuoju laiku. Mat po tų visų pandemijų-plandemijų pasauliniai pajamų nelygybės koeficientai šoktelėjo į kosmines aukštumas: turtingos korporacijos dar labiau praturtėjo, o skurstantys dar labiau nuskurdo. Kaip yra Lietuvoje, net nežinau – bet kur čia žinosi, kai ta kova už pajamų lygybę jau nugulė kažkur muziejų stalčiuose. Bet vis tiek gi – kaip galima nebalsuoti už socdemus, jei jų partijos istorijoje įrašyta toks gailestis skurstantiems žmonėms.

4. Socialdemokratų partijos elitas kvietė pabėgėlius iš trečiųjų šalių ir siūlė Lietuvą jiems, kaip savo namus – tada socdemams labai buvo gaila pabėgėlių. V. Andriukaitis ir A. Sysas stovėjo su šūkiais „ Welcome Refugees“, A.M. Pavilionienė – „Proud to protect Refugees“, o B. Vėsaitė – „Mūsų namai – jūsų namai“.

5. Įtakingoji socialdemokratė Dovilė Šakalienė visą naktį skaičiavo ir suskaičiavo, kad mūsų planetoje tegali sutilpti tik 10 milijardų žmonių ir nė vienu daugiau. Įtakingoji socialdemokratė pasiūlė stabilizuoti planetos gyventojų skaičių lytinio švietimo pagalba. Taip sakant, pasiūlė mažinti planetos gyventojų skaičių pradedant Lietuva, kurioje ir taip tas skaičius mažėja. Bet ką daryti, jei socialdemokratams gaila ir visos planetos, kuri tiesiog pražus, jei Lietuvoje nebus lytinio švietimo.

Taigi, jei žmogus yra gailestingas, jis tiesiog negali nebalsuoti už socialdemokratų partiją. Bet ką jam daryti, jei jis tuo pačiu dar yra ir protingas ir visoje toje socialdemokratiško gailesčio epopėjoje mato tik demagoginę košę? Ar protingas žmogus gali balsuoti už demagogiją? Aišku, kad negali…

Tai ką jam daryti? Kai pati sau užduodu tokį klausimą ir nerandu atsakymo, man tiesiog šiaušiasi plaukai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!