- Reklama -

Jolanta Blažytė

Panašu, kad seriją „mes laimėsim“ po truputį keičia serija „niekas nenorėjo mirti“.

Čia vėl apie Ukrainą. O kaip dar kitaip vertinti faktą, kai solidžioji Vakarų žiniasklaida suka ienas į kitą pusę?

Štai ką rašo įtakingiausiojo Vokietijos dienraščio „Die Welt“ apžvalgininkas:

„Ukrainos, kaip laimėtojos, išėjimas iš konflikto yra praktiškai neįmanomas. Sulig kiekviena diena Ukrainos pergalė tampa vis mažiau tikėtina. V. Zelenskio nuomone, Ukrainos pergalė bus tada, kai bus atkovotos visos Rusijos atimtos teritorijos, įskaitant ir Krymą.

Šiuo metu Rusija kontroliuoja apie 18 proc. Ukrainos teritorijos, ir, kaip bebūtų gaila, šis skaičius ateityje tik didės, o ne mažės. Kokios yra Rusijos sėkmės priežastys?

Pirma, tapo aišku, kad JAV, Vokietija ir kitos NATO šalys bijosi tolesnių karo veiksmų išplitimo į NATO teritorijas. Ir bijo labiau, nei bijotų grėsmės Vakarų saugumui, kuri atsiras kartu su Ukrainos teritorijų praradimu. Vakarų logika tokia: „kuo galingesni Ukrainai tiekiami ginklai, tuo didesnė šalutinių poveikių rizika“. Vakarai Ukrainą palaiko tik tiek, kad jai netektų staigiai kapituliuoti.

Antra, Ukrainoje jau sugriauta apie 60-70 proc kritinės infrastruktūros, o rusai iki šiol turi didžiulį arsenalą raketų ir bepiločių, kas jiems atveria didžiulę veiksmų laisvę.
Ukrainai tampa vis labiau sunku atstatyti sunaikintą infrastruktūrą, o jos atstatymui anksčiau ar vėliau medžiagas teks vežtis iš Rusijos.

Trečia, Rusija greitu metu suformuos smogiamąją 4000 tankų jėgą, kuri sukels pavojų ne tik Vakarų tankams Leopard, bet ir bet kuriuo metu galės pereiti į puolimą.

Ketvirta, besitęsiant karui, Ukrainoje baigiasi kareiviai. Dabar Ukrainoje vyksta jau aštuntoji mobilizacijos banga, ir į frontą jau siunčiami vyrai, kuriems daugiau, nei 60 metų. Tuo tarpu Rusijos mobilizacinis potencialas – apie 30 milijonų žmonių.

Penkta, Rusija išeis nugalėtoja ne tik teritorijų, bet ir politiniu atžvilgiu. Vienos tarptautinių ir ekonominių tyrimų instituto (WIIW) duomenims, Ukrainos atstatymas bus kur kas sudėtingesnis, nei prognozuoja Ukrainos atstatymo Nacionalinė taryba. Po ugnies nutraukimo ir taikos derybų, tikėtina, kad Ukrainos stojimas į NATO bus nukeltas neribotam laikui, o stojimas į ES užims daug daugiau laiko, nei to norėtų Ukraina.

Ir kol Vakarai žada „viską padaryti dėl Ukrainos“, Rusija toliau stiprina savo pozicijas.“

O štai dar viena įtakingas leidinys „Politico“:

„Pentagonas pripažino, kad Kijevas šiuo metu neturi tiek jėgų, kad galėtų atsiimti Krymą“.

Kiek kuklesnio Švedijos transliuotojo „SwebbTv“ apžvalgininko aimana:

„Graudu žiūrėti, kaip bepročiai Vakarų politikai veda Vakarų šalis į pražūtį“.

Bet gal ta Vakarų žiniasklaida meluoja ar yra nupirkta Putino? Gal mūsų influenceriai žino geriau? Gal tikrai mes tuoj tuoj laimėsim ir Krymas netrukus bus mūsų?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!