- Reklama -
Ramūnas Karbauskis. KK nuotr.

Ramūnas Karbauskis

Perskaičiau citatas iš Vytauto Landsbergio interviu LRT televizijai ir tikrai nebesuprantu, ar kas nors LRT suvokia, kad viskam yra ribos. Vytautas Landsbergis sau būdinga arogancija Lietuvos prokurorus išvadino čekistais.

Cituoju Visuotinę lietuvių enciklopediją – „čekistai, Rusijos ypatingos komisijos kovotojai su kontrrevoliucija ir sabotažu, arba Čeka, Sovietų Rusijos pirmosios politinės policijos (1917-22), darbuotojai. Kartais čekistais vadinami ir vėlesnių SSRS saugumo institucijų darbuotojai.“

Ar čia tik man atrodo, jog tai neapykantos kalba, žeminanti Generalinės prokuratūros darbuotojų garbę ir orumą? Jei profesorius to nebesuvokia, tai yra LRT redaktoriai. Ar viskas, ką pasako Landsbergiai, Lietuvoje yra aukščiau visko, etikos, pagarbos, įstatymų?

Jei tokią nesąmonę pasakytų bet koks kitas Lietuvos pilietis, jo ne tik kad nerodytų per LRT, bet jam iškeltų bylą. O neseniai anūko ir Sauliaus Skvernelio pastangomis valstybės vadovu pripažintas Vytautas Landsbergis sau gali leisti viską?

Pacituosiu kelias išspausdinto interviu pastraipas, kurios rodo profesoriaus neadekvatų situacijos vertinimą. „<…> Dar niekas nenustatė, kad iš Seimo. O kodėl iš Seimo? O gal iš prokuratūros? Ten po to kažkas užsiminė šiek tiek. Tai reikia kiekvieną prokurorą tikrinti, jų padėjėjus. Du mėnesius vyko tyrimas, daug žmonių žinojo. Pirmiausia tie patys vaikai, paaugliai. Ko jų klausinėja? Ką tau dėdė Kristijonas sakė, ką jis darė, ar jis tave lietė kaip nors. Juk jų to klausinėja. Ar tiems vaikams koks nors čekistas uždraudė papasakoti? O jų tėvai tai žino“.

Senelis gindamas anūką pateikė pačią keisčiausią versiją – pradėjęs nuo prokurorų ir jų padėjėjų, užbaigė, kad galimai informaciją įtariamam Bartoševičiui nutekino patys nukentėję vaikai per savo tėvus.

Nejaugi niekas LRT, kuri jau labai seniai dirba tarsi konservatorių propagandinis ruporas, nesusigaudė, kad šis interviu diskredituoją patį Vytautą Landsbergį, jo anūką ir visą konservatorių partiją, kurios garbės pirmininkas ir yra Vytautas Landsbergis?

Nejaugi Lietuvoje jau bijoma pasakyti tiesą, kai ji akivaizdi, nes kalbame apie Landsbergius? Juk tokiais tempais mes tikrai nusirisime iki čekistų laikų, tik pas mus tai bus specialioji konservatorių policija (SKP).

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!