- Reklama -

Vitalija Jankauskaitė

Per pastaruosius dvejus metus dalyvavau tiek protestų, kad sunkiai besuskaičiuoju. Pradėjom nuo basų mamų protestų prieš gp vaikams, tęsėme protestais prieš vaiko priežiūros ir motinystės išmokų mažinimą. Dalyvavau protestuose prieš energetikos kainų kilimą. Ir jau keliuose ūkininkų protestuose.

Šimtus kartų žingsniais atmatuotos erdvės prie Seimo, Vyriausybės, Prezidentūros.

Šiandien irgi buvau su ūkininkais prie Seimo.

Reziume. Mes lietuviai nemokame protestuoti. Arba tas mūsų kantrumas mus įvarys į tokį kampą, iš kurio beliks tik graudžiai žiūrėti, kaip dingsta viskas, ką vadinome Lietuva.

Prieš mėnesį ūkininkai šalo kelias valandas prie Žemės ūkio ministerijos, tikėdamiesi, kad derybinė grupė kažką susiderės. Po derybų atėję atstovai pareiškė, kad gavo barankos skylę.

Iš šiandieninio protesto visi tikėjosi, kad atvažiuos traktoriai, užtvers tą prospektą. Kad papils kokios trąšos su kvapeliu. Kad bus daug piktų vyrų. Bet…

Porą paklydusių traktorių policija mandagiai palydėjo toliau nuo akių. Kvapiosios lietuviškos trąšos ūkininkai atnešė kultūringai tik “maxima” maišeliuose ir išrikiavo kaip parodai. Purvini guminiai batai irgi mandagiai voliojosi krūvelėje. Kalbos nuo scenos buvo kultūringos, niekas nešvilpė ir nerėkė. Net nepasiūlė š išsimaudyti, kaip premjerė.

Derybinė grupė vėl išėjo pas premjerę. Taip taip. Ne premjerė atėjo pas protestuotojus, o protestuotojai išėjo į priėmimą pas ponią. Likusieji kantriai laukė prie Seimo, klausydami kapelos dainuškų apie lietuvišką sodžių.

Derybininkai sugrįžo. Ir apreiškė: “Premjerė užpyko, sakė, kad neturi pinigų po užpakaliu pasidėjusi. Ir dar pasakė, kad duos atsakymą kitą savaitę – kada tiksliai, neaišku”. Ir dar nuo savęs pridūrė, kad būt gerai tą pelkių ministrą Navicką pakeisti užkietėjusiu konservu Starkevičiumi. Ir tada esą gal jau tie ledai pajudės.

Jūs ką – rimtai??? Tik tiek???

Tipo vieną konservą pakeisite kitu ir dar kantriai palauksite, kol premjerei po užpakaliu pinigų prisiperės???

Tada jau neturiu ką pridurti.

Lenkai truputį rimčiau tuos klausimus sprendžia. Tiesą sakant, visi kiti rimčiau sprendžia.

Bet jei atsineši š maximos maišelyje, tai ir gauni tik tuščią pokšt. Tokiais kiekiais įpratusių maudytis š voniose neišgąsdinsite.

Amen.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!