- Reklama -

DAUGELIUI ŽINOMA, kad 1994 metų gruodžio 11 dieną apie 100 000 Rusijos karių, lydimi daugiatūkstantinės karinės technikos, įsiveržė į Čečėniją. Karas su Čečėnija tęsiasi iki šiol – žuvo apie 300 tūkstančių čečėnų ir buvo padaryta žalos daugiau kaip už 300 milijardų JAV dolerių.

Čečėnija jau 400 metų ginasi nuo Rusijos kolonialinės ekspancijos. Istorija nežino tokių didvyriškumo ir pasiaukojimo pavyzdžių ginant savo tautą ir savo valstybę. Žmonija žino Rusiją kaip kraujo ir užkariavimų trokštančią blogio imperiją.

Rusija nesilaiko 1997-05-12 Prezidentų Boriso Jelcino ir Aslano Maschadovo pasirašytos Taikos sutarties.

Atkreipiame dėmesį, kad tarptautinės organizacijos ir pasaulio valstybių lyderiai neįvertino Rusijos nusikalstamų karinių veiksmų Čečėnijoje, kur karas vykdomas prieš visą tautą. Nepareikalavo Rusijos tarptautinės teisinės atsakomybės už nusikaltimus prieš čečėnų tautą.

ATKREIPIAME DĖMESĮ, kad Rusija nuo 2022-02-24 vykdo karo veiksmus prieš Ukrainą.

LINKIME, KAD UKRAINA IŠSIVADUOTŲ IŠ RUSIJOS IMPERIALIZMO GNIAUŽTŲ IR KAD ČEČĖNIJOS RESPUBLIKA IČKERIJA TAPTŲ LAISVA.

Tarybos pirmininkas L. Kerosierius
Pirmininko pavaduotojas G. Adomaitis
Pirmininko pavaduotoja R. Jakučiūnienė
Pirmininko pavaduotojas V. Jakubonis

Tarybos nariai: A. Adamkovičius, G. Adomaitis, A. Akelaitis, V. Aleksynas, A. Augulis, G. Aukštikalnis, A. Budriūnas, J. Česnavičius, P. Dirsė, S. Eidukonis, K. Garšva, A. Gelumbauskaitė, L. Grigienė, P. Gvazdauskas, V. Jakubonis, R. Jakučiūnienė, V. Jankūnas, A. Juknevičius, A. Kaziukonis, L. Kerosierius, Z. Mataitis, H. Martinkėnas, E. Mirončikienė, V. Rizgelis, G. Rotomskienė, L. Veličkaitė, G. Uogintas, B. Zaviša, S. Žilinskas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!