- Reklama -
Gabrielius Landsbergis perrinktas  TS-LKD pirmininku. KK nuotr.
Ar atsakys Gabrielius Landsbergis į nepatogų TS-LKD klausimą, ar apsimes, kad niekas jo neklausė?  KK nuotr.

Sigitas Martinavičius 

Visada stengiuosi būti sąžiningas pats su savimi. Paskutiniu metu mane pradeda neraminti perdėta isterija ir kaltinimai, net valstybės išdavimu dėl Astravo atominės elektrinės statybos. Dar 2007 m. buvo pranešta apie ketinimus, o politinis sprendimas dėl branduolinės jėgainės statybos Baltarusijoje buvo priimtas 2008 m. sausio 15 d. per Baltarusijos Respublikos saugumo tarybos posėdį, kuriam pirmininkavo valstybės vadovas Aleksandras Lukašenka.  Apie tai rašė visa žiniasklaida.

Jau 2009 m. sausio 21 d. buvo pradėta statyti gyvenamieji namai, skirti elektrinės statytojams. O jau 2011 m. spalio mėn. sutartį dėl statybos sudarė Rusijos valstybinei bendrovei „Rosatom“ priklausanti uždaroji akcinė bendrovė „Atomstrojeksport“ ir Baltarusijos valstybės įmonė „Atominės elektrinės statybos direkcija“.

Priminsiu, kad nuo 2008m iki 2012m valdžioje buvo konservatoriai ir Energetikos ministras A. Sekmokas 2011 m. kovo mėnesį apie Astravo atominės elektrinę , Seime kalbėjo: „Mūsų ketinimai ar neketinimai tikrai nemanau, kad turėtų įtakos Baltarusijai. Juo labiau, kad dabartiniai veiksmai ir jų vertinimas būtų gerokai karštakošiškas. Šiandien nematau realių veiksmų, tai yra daugiau politinio pobūdžio pareiškimai. Tą statybą aš laikyčiau labai hipotetiška“.

Taigi, gerbiami konservatoriai, būkite biedni , bet teisingi:  dar 2008 m. visas pasaulis žinojo, kad bus statoma elektrinė, o 2009 m. jau pradėti realūs darbai. Jūs tada buvote valdžioje ir, kaip socdemai nuslėpė krizę, jūs nuslėpėte elektrinės statybas ir dabar kaltinate kitus valstybės išdavyste. Gal jau laikas liautis tyčiotis? Nieko nedarėte, kai realiai buvo galima sustabdyti, ir kaltinate “valstiečius” nieko nedarymu, kai elektrinė beveik pastatyta. Na, nepykite, man su Jūsų logika kažkas nesueina. Ar aš kažko nesuprantu? Gal galite paaiškinti, Gabrieliau Landsbergi?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!