- Reklama -

Sigitas Martinavičius. asm. albumo nuotr.

Nėra jokios kitos prasmės ir logikos jo veiksmuose. Karo su kitom šalim jis nepradės, nes ekonomiškai visiškai neapsimokės jam ir jo aplinkai. V. Putinas dabar provokuoja vakarus, dar didesnėms sankcijoms, tik tam, kad supriešinti Rusijos liaudį su visu pasauliu ir taip po truputi atsiskirti Rusiją, nuo likusio laisvojo pasaulio.

V.Putino tikslas yra tiesiog išlaikyti oligarchus ir savo valdžią, nenuverstus savo liaudies. Vienintelis būdas yra sukurti dirbtinį priešą ir laikyti Rusijos žmones skurde, nepritekliuje išjungus protą, tam padeda pigi degtinė, milžiniškas propagandos srautas ir rusų mentalitetas.

Sekantis žingsnis bus vidinės tautos terorizavimas ir tolimesnis genocidas išliekant visiškoje ekonominėje skylėje dar daug dešimtmečių, kol lietuviai ir jos partneriai, išvaduos nuo plėšikų “mongolu”(Kremliaus) .

Istorija kartojasi.

Nėra kito varianto. Todėl Ukrainos pergalė yra mirtinai būtina, kad parodyti Rusijos žmonėms, kad yra būtina siekti laisvės ir demokratijos. Tada Visiems rusų banditams (kuriu dar ir Lietuvoje pasitaiko nemažai) ateis greitas galas, nuo vidines revoliucijos, kuri išlaisvins galų gale visą pasaulį nuo korupcijos ir rusiško debilizmo.

V. Putinas nepuls nieko daugiau, nes tai reikš ėjimą prieš pasauli, o tie kurie eina prieš pasaulį, visada pralaimi.

Nėra jokio kito kelio šiame šachmatų žaidime ir vakarų lyderiai jį puikiai žaidžia. Branduoliniai ginklai tik žodžiai, niekas jų nebevartoja, tai tik manipuliacija. Tad dabar esminė fronto linija yra Ukraina. Ji turi tapti laisva ir apsiginti nuo plėšiko, agresoriaus Rusijos. O tada atsivers gražieji rytai visiems mums, stabilizuosis visas pasaulis. Rusai pakankami užaugo, kad suprastų kokios nesamonės darosi jų valstybėje.

Kremliaus veržimąsi į Ukrainą ir savo tautos engimą, galima sustabdyti tik vienu būdu – ginklais aprūpinus Ukrainą. Ukraina turi kuo daugiau į Rusiją siųsti vadinamąjį „krovinį 200“. V. Putinas labai susinervina, kai kalba pakrypsta apie nuostolius. V. Putinas stengiasi padaryti taip, kad Rusijos žurnalistai mirčių nepastebėtų, kad karių motinų komitetai tylėtų. Tačiau jei į Rusią grįš tūkstančiai karstų, Rusijos žmonės greit pabus iš abejingo, egoistinio miego.

Rusų teroristai naudoja modernią rusišką ginkluotę, kurios niekada neturėjo Ukraina. Pavyzdžiui tik Rusijos specialiųjų pajėgų turimus taikliojo šaulio šautuvus, kulkosvaidžius, snaiperio šautuvus, padegamuosius ir paprastus granatsvaidžius, priešlėktuvines raketas ir net tankų modifikacijas kurios gaminamos tik nuo 2013-ųjų.

Rusų teroristaii taip pat naudoja koduotą radijo ryšį, kurio neturi Ukrainos pajėgos. Ukrainiečiai neturi ir tokio ryšio perėmimui ar slopinimui reikiamos įrangos. Teroristai ją turi ir naudoja slopinti ukrainiečių ryšiams ar net GPS palydovų signalams, dėl ko Ukrainos kariai negali naudoti savo bepiločių orlaivių. Rusijos teroristai turi ir didelio nuotolio raketinę artileriją, gauna pastiprinimų iš Rusijos, o jos profesionalai moko ir treniruoja separatistų pajėgas.

Ukrainos prezidentas pabrėžia, kad jis Vakarų prašo panašios įrangos, o ne tik vadinamųjų letalinių ginklų.

„Mes kalbame apie ryšių sistemas, kurios padėtų koordinuoti kariuomenės veiksmus, kalbame apie artilerijos ugnies radarus, kurie padėtų apsiginti nuo artilerijos, apie radijo ryšio slopinimo įrangą, kuri neleistų priešų artilerijos koreguotojams nukreipti ugnį į mūsų karius. Mes neketiname ta įranga ko nors žudyti, ji tiesiog padarytų efektyvesne mano šalies gynybą“, – pabrėžia Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

Duokime Ukrainai visus ginklus, Putinas puola tik silpnus, tokia buvo Ukraina. Sustiprinkime ją ir sugriausime Kremliaus planus.

Putinas neįvertino ukrainiečių. Ukrainiečiai ne rusai.

Putino karas praloštas jau tada, kai dar prasidėjęs nebuvo. Putino valdymo schemos Ukrainai visai netiko, nes Ukraina – ne Rusija. O turėti vasalą, Putinui gyvybiškai reikėjo, nes kitaip jo paties sukurtas diktatoriškas, oligarchinis bei į niekur nevadantis, tačiau ilgai grojantis valdžios egzistavimas, pasmerktas daug greitesniai mirčiai.

Buvo mesti milžiniški finansai į melo propagandą, investuota materialinių ir moralinių, ideologinių ir kitokių pastangų, neįtikėtinai daug. Čia vadinama “geopolitika”, nors iš tikro tai – tik valdžios ir sistemos bandymas ją išsaugot Rusijoje, ne kitaip. Kaip tik pradėjo modeliuot ir kopijuot kacapynpo shemą, su marionetės ir vagies Janukovičiaus pagalba, tai jau buvo galo pradžia.

Valdžios uzurpavimas, kleptokratija, korupcija, susidorojimas su politiniais oponentais, administracinio resurso naudojimas, rinkėjų papirkimai…

Viskas taip rusiška ir daug kartų patikrinta. Bet čia – Maidanas, visus planus sugriovė. Štai kur esmė ir net Putino rekomendacija įsakymas sudoroti jėga sukilėlius baigėsi, tuo, kuo ir turėjo baigtis, visišku fiasko.

Visa tai todėl, kad chocholai – ne rusai. Mentalitetas visiškai skirtingas, jiems nereikia caro, kuris išspręs jų problemas ar kaip vergam paduos išmaldą. Ukrainiečiai didi tauta, jie neturi to rusiško vergo sindromo, ukrainiečiai išmoko gyvybę aukoti už laisvę.

Todėl karas Putino Kremliaus chebrai jau pralaimėtas.

Sigitas Martinavičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!