- Reklama -

JAV valstybės sektretorius Dž.Keris šiandien atvyksta į Maskvą. Pokalbių darbotvarkėje - ne tik Sirija, bet ir Ukraina. Nuotr. iš mid.ru

JAV valstybės sekretorius Džonas Keris šiandien, t. y. gruodžio 15 d., atskrenda į Maskvą. Formaliai tai pateikiama kaip eilinis darbinis vizitas, teroristinių organizacijų sąrašo suderinimas, einamų aktualių klausimų aptarimas Sirijos ir Ukrainos tema ir t.t.

Susitikimo metu Džonas Keris greičiausiai bandys eilinį kartą Kremlių įtikinti prisijungti Sirijoje prie Vakarų koalicijos, vadovaujamos JAV. Faktiškai D. Keris bandys politkorektiškai V. Putinui paaiškinti, kad Kremliaus sąlygos niekam iš JAV vadovaujamos koalicijos neįdomios ir jei Kremlius toliau eis tais pačiais keliais, darydamas ir aiškindamas, nesuprasi ką, tai sekanti problema, su kuria susidurs Kremlius, jau bus ne numuštas lėktuvas, o kas nors rimčiau.

Kremlius turėjo du mėnesius, kad visam pasauliui įrodytų, jog su džichadistais gali susitvarkyti. Deja, išskyrus pergalingų pasiekimų „agitprominiame“ 3D formate, skirtam Rusijos vidiniam naudojimui, daugiau nieko rimto nepasiekta.

Rusijos gynybos ministras S. Šoigu paskutiniame išplėstiniame pasitarime asmeniškai pranešė, kad džihadistai kaip kontroliavo 70% Sirijos teritorijos, taip ir kontroliuoja. O tai reiškia, kad nepasiekta jokių reikšmingų rezultatų. O jei taip, tai „būkite malonūs prisijungti prie mūsų, kitaip jūs gausite naujas sunkiai išsprendžiamas problemas, nes susidursite ne tik su Vakarų koalicija, vadovaujama JAV, bet ir su islamiškų valstybių koalicija“.

Susiklosčiusioje situacijoje Rusija neturi jokios kitos išeities. Pasitraukimas iš Sirijos konflikto aukštai pakėlus galvą gali tenkinti tik „rusmedijos“ zombius – jiems galima tai pateikti kaip grandiozinę Kremliaus pergalę ir jie tuo patikės. O kad būtų ramiau, Kremlius gali eilinį kartą sugalvoti kokią nors naują avantiūrą – juk „zombi dėžė“ turi apie ką nors pergalingo trimituoti.

Deja, bet ne visus galima taip pigiai apgauti.

Rusijos prisijungimas prie JAV vadovaujamos koalicijos Kremliui reiškia savo interesų ir Bašaro al-Asado išdavystę. O toliau – beprasmiški dykumos, tvartų ir krūmų bombardavimai neišvengiamai gali sukurti naujus incidentus, nes įtampa tarp koalicijos partnerių dėl skirtingų interesų tik didėja.

Šiame fone Saudo Arabija jau sukūrė savo islamišką koaliciją, į kurią įeina 34 islamiškos valstybės, tiksliau į Saudo Arabijos vadovaujamą koaliciją įeina beveik visos islamiškos valstybės, tarp jų Egiptas, Turkija, Kataras, Pakistanas ir t.t.

Pagal faktą, į Saudo Arabijos vadovaujamą koaliciją įeina visos stipriausios karine prasme islamiškos valstybės.

Be viso to, Saudo Arabija numato laikinai nutraukti konfliktą Jemene, jau paskelbtos paliaubos.

Taigi, Kremlius pastatytas prieš faktą ir dvi koalicijas, ir jam nelieka jokio pasirinkimo.

Rimas Armaitis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!