- Reklama -
Sigitas Martinavičius. KK nuotr.

JAV ir ES lyderiai puikūs strategai. Jie kaip geri šachmatininkai puikiai apžaidė Kremliaus strategus. Rusija, vaidindama “stiprią ir gudrią”, o Vakarų lyderiai, kukliai “nieko nedarydami”, akivaizdžiai laimi šią partiją.

Suprantu, kad daugumai dar to nesimato, dar mus veikia Rusijos “galybės” baimė ir nesuvokiame, kad demokratinio pasaulio lyderiai mažai kalba, bet gerai analizuoja ir puikiai žaidžia taktinius žaidimus, kurių nesimato. Bet jau artėja laikas , kai viskas pradės matytis visiems.

Pasižiūrėkime, kas įvyko Ukrainoje. Praėjo tik metai, o Ukraina tapo labai vieninga, išrinko naują puikų prezidentą ir naują vieningą, proeuropietišką Radą. Ukraina sustiprėjo karine prasme, išmoko kariauti, kasdien atnaujinama technika ir ekipiruotė. Ukrainoje atliekamos rimtos reformos visose srityse, kas Ukrainą pavers stipria šalimi visomis prasmėmis. Visas pasaulis vieningai palaiko Ukrainą.

Kai tokiu tempu stiprėja Ukraina, palaikyti konfliktą Rusijai vis brangiau kainuos.

Per vienerius metus daug kas pasikeitė. Padėtis akivaizdžiai pagerėjo. Jei prieš metus Ukraina nebuvo vieninga, valdžia – nestabili, karinė parengtis buvo apgailėtina, pakrikusi, pilna karinė vadovybėje prorusiškų vadų, karinė technika – išvogta, dabar viskas nepalyginamai geriau.

Prieš metus Rusija būtų lengvai okupavusi Ukrainą, dabar to padaryti jau nepajėgi. Matote, kaip laikas naudingas mums ir pražūtingas Rusijai.

Tuo metu Rusijai taikomos sankcijos veikia labai efektyviai. Rusijos bankų sistema artimiausiu metu grius, dėl ko rublio kursas nukris iki 150 – 200 rublių už dolerį ir prasidės masiniai įmonių bankrotai. Rusija sparčiai artės prie bankroto, kritus Rusijos vertybinių akcijų vertei ją atjungs nuo SWIFT sistemos. Rusijai jau artimiausiais mėnesiais gresia jos turto ir atskirų kompanijų areštai dėl JUKOS bylos.

Rusijai Ukrainos karas kainuoja milžiniškus pinigus ir Rusija jau nėra pajėgi viso šito pakelti. Todėl jos BVP tolimesnio karo atveju kris ne 5%, kaip dabar prognozuojama, bet 20-30%.

Rusijai iškils problemos su rublio keitimu, ir kaip to pasekmė, Rusijoje pradės katastrofiškai stigti maisto produktų, techninės ir medicininės įrangos bei medikamentų. Jei Rusija tęs karą, 2015 rudenį Rusijos laukia humanitarinė katastrofa.

Rusija turi tik vienintelį šansą išgyventi – tai taikytis su demokratiniu pasauliu ir pradėti gyventi pagal mūsų taisykles.

Propagandinis melo žaidimas pralaimėtas, Rusijos žmonės patys tai jau pradeda suprasti ir jau visiems aišku, kad dramblys molinėmis kojomis jau greitai grius ir privalės tapti pūkuotu kačiuku.

Sigitas Martinavičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!