- Reklama -

Laimonas Jakas. Asm. archyvo nuotr.

Kada sekantis karys papuls po AOTD ir VSD taikikliu dėl savo socialinės ir tautinės padėties? Tu gali būti sekantis!

Šiandien mums yra žinomi jau du atvejai, kada AOTD atleido ir jau atleidinėja karininkus, kurie turi giminių Ukrainoje, Baltarusijoje, Rusijoje. Vien tik dėl to, kad kariškiai turi giminaičius jų įvardijamose šalyse, nedaro pagrindo jiems atimti leidimus dirbti su slapta informacija ir rekomenduoti atleisti iš tarnybos, todėl galima daryti rimtą išvadą, kad Lietuvos piliečiai, tarp jų ir kariai, yra pradėti persekioti vien tik dėl savo įsitikinimų, giminaičių socialinės padėties ir savo tautybės.

Man asmeniškai tokia VSD ataskaita primena bulvarinį skaitalą, kuris, mano vertinimu, prilygsta komiksų knygelei. Tiek VSD, tiek AOTD „agentų“ vykdoma „raganų medžioklė“ kitaip vadinama „kontra žvalgyba“ prieš savus Lietuvos piliečius neveda prie gero ir, mano nuomone, yra niekas kita kaip visuom enės skaldymas, kenkimas tam pačiam „jų saugomam“ nacionaliniams saugumui bei karių ir piliečių Konstitucinių teisių šiurkštus pažeidimas.

Artūras Zuokas savo pranešime taip nurodė: „VSD paskelbė oficialų dokumentą – Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą. Jame yra paminėtos trys Visagino mokyklos, cituoju: ,,Visagine susiformavo nepilnamečių komanda ,,Udarnyj batalyon smerti’’, (liet. ,,Smogiamasis mirties batalionas’’), kurią sudaro moksleiviai iš Visagino ,,Atgimimo’’ ir ,,Verdenės’’ gimnazijų bei ,,Gerosios vilties’’ progimnazijos. Įrašas iliustruotas grėsminga nuotrauka (pridedu ataskaitos ištrauką). Vakar specialiai kartu su Zarasų rajono savivaldybės tarybos nare Daiva Kelečiene apsilankiau minėtose mokyklose, susitikome su mokyklų vadovais, mokytojais ir mokiniais, net ir tais, kurie užfiksuoti nuotraukoje. Po susitikimo viešai kreipiuosi į VSD vadovą, kad kuo skubiau išbrauktų šių mokyklų pavadinimus iš Grėsmių nacionaliniam saugumui ataskaitos, nes tai tiesiog neprofesionalu ir kelia rimtų abejonių apie VSD gebėjimus. Toks įrašas tik kuria provokacijas ir realiai naudingas tik Kremliui. Minėtose mokyklose mokosi virš 1000 vaikų, dirba geri ir atsidavę pedagogai, todėl kelių moksleivių legalūs žaidimai su šratasvydžiu (airsoft) nėra grėsmė nacionaliniam saugumui. VSD pareigūnai nėra bendravę su paminėtos mokyklos vadovais ar mokytojais atsakingais už ugdymą, kas turėtų būti savaime suprantamas dalykas. Visagino žmonės stebisi, kad ataskaitoje nepaminėta kontraversiška vietos aktyvisto Subotino pavardė, kuris viešai veikia prieš Lietuvos valstybę, o užmesta dėmė daugiau nei tūkstančiui moksleivių, mokytojų ir jų tėvų. Kreipiuosi viešai ir raginu VSD vadovus kuo greičiau patikslinti ataskaitą“.

Akivaizdu, kad VSD ir AOTD nusitaikė tiek į mūsų jaunimą ir mokslo žmones, tiek į visuomenės veikėjus, tiek ir į mūsų karius, vietoje to, kad užsiimtų tuo, kas jiems pridera – ieškotų grėsmių ir jas nustatinėtų keliančiose grėsmę valstybėse.

Nereikia būti Lietuvos Konstitucijos dideliu žinovu, kad suprastume, jog joje yra draudžiama persekioti be jokio pagrindo Lietuvos piliečius dėl jų tautinės ir rasinės padėties, dėl socialinės padėties ir įsitikinimų.

Šiandien akivaizdu, kad saugumo tarnybos nukreipia energiją ne prieš galimas priešiškus kitų valstybių veiksmus, bet prieš savo piliečius. Toks specialiųjų tarnybų, mano nuomone, dėl politinių sumetimų Lietuvos piliečių persekiojimas ypač yra žalingas Lietuvai, o tokios ataskaitos tik skatina tautinės neapykantos mėgėjų elgesį diskriminuoti tautines mažumas.

Laimonas Jakas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!