- Reklama -

Pasak amerikiečių žurnalisto, JAV žvalgyba tiria versiją, kad Malaizijos lėktuvas buvo numuštas per klaidą - tikrasis taikinys galėjo būti V.Putinas. kremlin.ru nuotr.

Pasak JAV žurnalisto Robert Parry, jei JAV žvalgybos analitikai yra teisūs – kad sukilėliai ir Rusija nėra atsakingi už Malaizijos lėktuvo numušimą Rytų Ukrainoje, pagrindinis likęs įtariamasis būtų Ukrainos vyriausybė, kuri turi priešlėktuvines raketas BUK ir kurios du naikintuvai, kaip pranešama, buvo netoli Malaizijos lėktuvo, skrydis 17, tuo metu, kai jis buvo numuštas.

„Nepriklausomi pirminių įrodymų iš avarijos vietos tyrimai rodo, kad lėktuvas galėjo būti numuštas oras-oras ataka, o ne priešlėktuvine raketa, paleista nuo žemės.

Vis dėlto, JAV žvalgybos analitikų tiriama hipotezė – kad Ukrainos kariuomenės BUK baterija ir naikintuvai galėjo veikti išvien, nes jie medžiojo tai, ką manė esant Rusijos lėktuvu, galbūt net lėktuvą, kuriuo Prezidentas Vladimiras Putinas grįžo iš kelionės po Pietų Amerikos, pranešė šaltinis.

Šaltinis pridūrė, kad JAV žvalgybos analitikai nekaltina aukščiausios Ukrainos valdžios – Prezidento Petro Porošenkos ar Ministro Pirmininko Arsenijaus Jatciniuko, nurodydami, kad ataka galėjo būti daugiau ekstremistinės grupuotės darbas, galimai vieno iš Ukrainos oligarchų, kurio požiūris dėl baudžiamojo karo prieš etninius rusų sukilėlius rytuose yra agresyvus“, – rašo Robert Parry consortiumnews.com.

Pirmasis pirštą į Ukrainos oligarchus nukreipė Izraelio komentatorius V.Štraks

Kaip žinia, pirmasis, Malaizijos lėktuvo numušimą susiejęs su Ukrainos oligarchais, buvo Izraelio komentatorius, „blogeris“ V.Štraks. „Viskas kur kas baisiau ir paprasčiau“, – išsakė savo nuomonę jis. (Izraelio komentatorius V.Štraks pateikė naują versiją dėl Malaizijos lėktuvo numušimo: „Viskas kur kas paprasčiau ir baisiau“, 07 28 d.)

V.Štraks manymu, lėktuvo numušimas buvo naudingas tik I.Kolomoiskiui ir J.Tymošenkai.

„To teroristinio akto nereikėjo nei Rusijai, nei Ukrainai – aš turiu omenyje oficialiąją, nei JAV, nei juo labiau sukilėliams. Jis be jokios prasmės.

Tas nelaimingas reisas, tie žmonės tapo finansinių ir politinių santykių aiškinimosi aukomis.

Mano nuomone, su šia tragedija nesusiję nei rusai, nei P.Porošenka – aš turiu omenyje kaip oficialų asmenį, nei JAV, nei juo labiau rytų Ukraina. Viskas kur kas paprasčiau ir baisiau“, – įsitikinęs V.Štraks.

„Aš suprantu, kad sunku atsitraukti nuo karo Rytų Ukrainoje, tačiau pabandykime tai padaryti ir į tą katastrofą pažiūrėkime iš kitos pusės.

Ukrainos viduje vyksta finansinės ir politinės rietenos, aš pasakyčiau, išsprotėjusių grupių.

Pirma politinė komanda – tai Porošenko, Firtaš ir truputį šešėlyje esantis Achmetovas.

Antra – tai ponas Kolomoiskis su komanda plius „kaulas Porošenkos gerklėje“ – partija „Batkivšina“ su Julija Tymošenka priešakyje. O tai – žmonės, kurių kiekvienas siekia savo tikslo.

Pavyzdžiui, Porošenka stovi Tymošenkai skersai kelio į jos svajonę – o jos gyvenimo svajonė yra tapti prezidente. Kolomoskiui – „riebių kąsnių“ užgrobimas ir realios pozicijos Odesoje ir pietryčiuose, jeigu nebus Porošenkos.

Atsižvelgiant į kovos lygį, koks šiandien vyksta, tai jie jau ne paprastai skandina vienas kitą – vyksta gyvenimo ar mirties kova. O kaip tą padaryti? Yra tik vienintelė išeitis – pašalinti Porošenką. O kaip tą padaryti, juk jis – JAV statytinis? Taip paprastai jo „nenuimsi“. Išeitis tik viena – kad JAV galėtų „nuimti“ savo žmogų, o Europa irgi sutiktų, tai parodyti Porošenką kaip „tarptautinį teroristą“. Kito kelio paprasčiausiai nėra. Tai – vienintelis būdas, kai pasipiktinusi Vakarų visuomenė sudės visas pastangas, kad nubaustų kaltininkus.

O kaip visa tai padaryti? Ogi labai paprastai: lėktuvas privedamas prie raketos ar naikintuvo, dispečeris gauna atitinkamus nurodymus, įvyksta šūvis ir… prasideda. Pats Porošenka gali apie tai net nenutuokti, nors jį spec.tarnybos ir įspėjo, ir net žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad „tuoj, tuoj turi įvykti ter.aktas“, be to, dar kelios valandos prieš įvykstant tai baisiai nelaimei masinės informacinės priemonėse pasirodė informacija, kad „pas sukilėlius yra specialios raketos“…

Kai tai įvyko, Porošenka paprasčiausiai neturėjo kito pasirinkimo. Jis turėjo kažką atakuoti. Ką? Aišku, kad ne save – Rusiją ir sukilėlius.

Ši situacija apgaubta didžiuliu melu, ir Porošenka pats save įvarinėjo į kampą. O tie, kurie tai padarė, suprato, kad jis tai slėps.

Rytų Ukrainos karo zona yra „uždengta“ tiek Rusijos, tiek JAV palydovais, todėl beprasmiška ką nors slėpti.

Todėl tie, kurie organizavo ir apmokėjo, be jokios abejonės, suprato, kad taip ir bus. O jiems to ir reikėjo. Porošenka puolė į ataką.

Tačiau po truputį pradėjo lįsti įrodymai. Rusija pateikė. Amerika pareiškė, kad matė, iš kur buvo raketos paleidimas, tačiau iš kur, nepasakė, tyli. Kategoriškai atsisako pateikti bet kokias (palydovo) fotografijas. JAV žvalgyba spaudos konferencijoje pareiškė, kad jie šiuo klausimu nieko neturi prieš Rusiją. O Ukraina atsisakė pateikti savo duomenis.

Ir štai dabar, kada „juodos dėžės“ perduotos olandams, pradeda išlįsti informacija.

Nepaisant to, aš manau, kad tie, kurie tai padarė, į viešumą paleis vis naujos informacijos, vis naujų detalių. Ir kas tada bus su ponu Porošenka, kai paaiškės, kad šovė Ukrainos pusė ir kad naikintuvas pribaigė? Jo ir jo komandos mažiausiai lauks atsistatydinimas. Mažiausiai. Ir štai tada į valdžią ateis tie, kurie jos siekia. Tie, kurie tai (tos katastrofos įvykdymą) apmokėjo“, – savo versiją apie Malaizijos lėktuvo numušimą pateikė Izraelio komentatorius V.Štraks.

Pasak V.Štraks, nagrinėjant Malaizijos lėktuvo numušimo atvejį, reikia kelti klausimą: o kam tai naudinga? Kas iš to gauna dividentus?

„Šiandien niekas, išskyrus tuos du (Tymošenką ir Kolomoiskį), negali iš to gauti dividentų. Todėl, kad, norint atsakyti, „kas“, reikia nustatyti ir „kodėl?“.

Mano nuomone, tas lėktuvo numušimas nebuvo susijęs su jokiais kariniais veiksmais. Nei su Rusija, nei su sukilėliais. Ne todėl tai buvo padaryta, kad kažkas nekenčia Rusijos ir sukilėlių. Tiesiog tai šiandien paprasčiausias savų problemų išsprendimas.

Jeigu jūs įdėmiai pažiūrėtumėte, pamatytumėte, jog aš esu teisus: vyksta ekonominės rietenos – rietenos tarp oligarchų pasiekė patį baisiausią lygį.

Dar daugiau – pamenate, kas įvyko Odesoje? Kada sudegino žmones? Tai neturėjo nieko bendro su politine situacija. O tai buvo susiję su tuo, kad Odesoje reikėjo „pastatyti“ savo žmogų. Tam reikėjo „nuimti“ gubernatorių ir vietinės milicijos skyrių, kuris buvo „pastatytas“ provalstybinių struktūrų. Ten reikėjo „pastatyti“ savo žmogų, nes ten – uostai. Tai toks „riebus kąsnis“… O kaip tą padaryti? Reikėjo tragedijos. Ir tai, mano nuomone, taip pat buvo apmokėta provokacija, kuri nieko bendro su karu neturėjo. Tai grynai vidinės politinės – ekonominės „razborkės“,“ – tokią savo nuomonę apie įvykius Ukrainoje išsakė Izraelio komentatorius, „blogeris“ V.Štraks.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!