- Reklama -

Didžiausio Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytojo „BaltCap“ fondas „BaltCap Private Equity Fund III“ (BPEF III) pasirašė didžiausio Estijoje knygų leidėjo, platintojo ir knygynų tinklo valdytojo „Rahva Raamat“ akcijų pirkimo sutartį. Užbaigus sandorį, kuriam dar reikės Estijos konkurencijos tarnybos leidimo, ketinama spartinti įmonės augimą, didinti įvairių skaitymo formatų pasirinkimą, plėtojant siūlomų paslaugų ir produktų skaitmenizavimą.

Šis įsigijimas papildo „BaltCap“ sandorį, neseniai atliktą Lietuvoje – investicinis fondas įsigijo didžiausią Lietuvoje knygynų tinklą „Pegasas“ ir leidyklą „Alma Littera“. Šių įsigijimų tikslas – sukurti pirmaujančią Baltijos šalyse leidybos ir knygų prekybos grupę, plėtojančią skaitmeninius sprendimus ir diegiančią naujos kartos knygų formatus.

„Rahva Raamat“ Estijoje turi išplėtotą struktūrą. Įmonė valdo didelį internetinį knygyną ir 12 knygynų 8 miestuose. Trijuose knygynuose veikia kavinės. Didžiausias „Rahva Raamat“ knygynas, veikiantis Taline, neseniai buvo išrinktas Metų knygynu Londono knygų mugėje. Bendrovė taip pat tiekia savo leidybos produktus 250 mažmeninių parduotuvių visoje Estijoje, įsikaitant prekybos centrus „Coop“, „Rimi“, „Prisma“, „Maxima“ ir „Selver“.

„BaltCap“ asocijuotasis partneris Robertas Petrauskas pažymėjo, kad „Rahva Raamat“ savo verslo filosofija bei ambicijomis primena „Alma Littera“. „Lengvai identifikuojamos „Rahva Raamat“ stiprybės yra orientacija į klientą ir aistra skaitmeniniams sprendimams. Jų pirmoji e-parduotuvė atidaryta dar 2005 metais, o 2015 metais jie pristatė pirmąją specializuotą programėlę. Be to, mus įkvepia bendrovės siekis skatinti žmones daugiau skaityti ir plėsti akiratį. Manau, kad sandoriai Lietuvoje ir Estijoje kloja puikius pamatus Baltijos šalių čempiono kūrimui“, – pridūrė R.Petrauskas.

Pasak jo, „BaltCap“ mato didelį knygų prekybos potencialą Baltijos šalyse, o „BaltCap“ patirtis auginant regiono verslo lyderius ir platus tarptautinis tinklas leis išnaudoti tiek „Alma Littera Group“, tiek „Rahva Raamat“ augimo ambicijas toli už namų rinkų ribų.

„Rahva Raamat“ valdybos narys Viljaras Otsas pažymėjo, kad bendrovės savininkai įmonės akcijas įsigijo 2004 metais, turėdami viziją sukurti geriausią Europoje knygyną. „Galima teigti, kad jų tikslas pasiektas. Mus labai džiugina, kad įdiegtas verslo modelis yra patrauklus investuotojams, o naujieji savininkai turi visas galimybes paversti jį tarptautiniu. Mes tiesiog negalėjome to padaryti vieni. Taigi, dabar puikus metas atversti naują skyrių „Rahva Raamat“ istorijoje ir perduoti estafetės lazdelę „BaltCap“. Didžiuojuosi visais mūsų darbuotojais, atsidavusiais ir ištikimais savo įmonei ir jos vertybėms. Visa tai padėjo mums tapti geriausiu knygynu Europoje“, – pažymėjo V.Otsas.

„BaltCap Private Equity Fund III“ (BPEF III) investuoja į inovatyvias Baltijos šalių įmones, remdamasis „įsigyk ir augink“ strategija. BPEF III įkurtas bendradarbiaujant su Europos investicijų fondu (EIF), veikiančiu per Baltijos inovacijų fondą 2 (BIF 2). Pastarasis yra Baltijos šalių vyriausybių bei EIF projektas. Į BPEF III taip pat investavo ERPB, LHV ir SEB pensijų fondai, Suomijos fondų valdytojas „eQ Asset Management“ bei šeimos biurai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!