- Reklama -

Luganskas, apšaudymas iš minosvaidžio. Stop kadras

Vienas mano bičiulis, su kuriuo tarnavome laivyne, dabar gyvena ramų gyvenimą Tel Avive. Pagal savo darbą jis bendrauja su aukštaisiais Izraelio politikais bei valdininkais.

Aš neturiu priežasčių, dėl kurių galėčiau nepasitikėti juo. Juo labiau, kad jis nėra politiškai suinteresuotas asmuo. Todėl, rašydamas šį straipsnį, daugiausiai remiuosi jo žodžiais.

Baudžiamąją operaciją Donbase galimai finansuoja Rusijos opozicijos atstovai. Anot informacijos, gautos iš vieno įtakingo politinės partijos “Mūsų namai Izraelis” nario, lėšos, skiriamos užsienio samdiniams bei baudžiamiesiems batalionams, kariaujantiems su Donbaso pasipriešinimo pajėgomis, yra reguliariai gaunamos iš Rusijos verslo magnato Chodorkovskio, nūdien esančio JAV, aktyvų.

Jau nuo šių metų rudens finansinę paramą, skirtą kovai su sukilėliais, yra planuojama teikti, panaudojant Chodorkovskio 2004 metais įsteigtos, bei nūdien atkuriamos, tarpregioninės visuomeninės organizacijos “Atvira Rusija”, taip pat ir labdaros fondo “Open Russia Foundation”, galimybes.

Lėšos yra siunčiamos, prisidengiant humanitarine pagalba bei labdara.

Į verslininko planus įeina stambių Europos kompanijų bei Šiaurės Amerikos verslo struktūrų atstovų įtraukimas į organizacijos direktorių tarybą, kaip tai jau yra buvę anksčiau, tos visuomeninės organizacijos bei fondo kūrimosi laikotarpiu, t.y. 2001- 2004 metais.

Pagal Izraelio politiko turimą informaciją, 2014-jų metų liepą Chodorkovskis susisiekė su vienu stambaus suvereniojo Jungtinių Arabų Emyratų investicinio gerovės fondo ” Adia abu Dtabi Ivestment Authonty ” atstovu, šeichu Muhamedu ibn Zaidu An Nahajanu.

Rusijos verslininkas pasiūlė 2014-jų metų spalio pabaigoje surengti dvišalį darbinį susitikimą su fondo atstovais. Derybų tikslas- siekti, kad arabai suteiktų 30 milijardų JAV dolerių dydžio paskolą investicijoms į Ukrainos ekonomiką bei gynybos sferą, kurios garantas būtų Ukrainos vyriausybė.

Ši iniciatyva leis Ukrainai gauti jai itin būtinų finansinių lėšų, aplenkiant TVF, kuris nėra pasirengęs finansuot kariaujančios šalies vyriausybę.

Aš paprašiau savo bičiulio, kad jis, kai vėl susitiks su politiku, pasiteirautų jo dėl oligarcho Igorio Kolomoiskio. Gauta informacija pranoko visus lūkesčius.

JAV verslo struktūros planuoja per Igorį Kolomoiskį įsigyti nemenką kiekį anglies gavybos įmonių Lugansko srity, kad vėliau paverstų jas nuodingų atliekų sandėliavimo vietomis.

Šių metų rugpjūtį Kolomoiskio atstovai JAV verslo struktūrų vardu pranešė AB “Sistema kapital menedžment”, vadovaujamos Renato Achmetovo, vadovybei apie pasirengimą įsigyti kelias VAB “Krasnodonugol” anglies kasyklas. Pirmiausia yra planuojama pirkti kasyklą “Suchodolskaja- Vostočnaja”, esančią per 40 km nuo Lugansko.

Dnepropetrovsko srities vadovo Kolomoiskio atstovai atsisakė įvardinti amerikiečių kompaniją. Tačiau jie pabrėžė, kad, jei tik bus atsisakyta parduoti tuos aktyvus, tai bus sulaukta artilerijos apšaudymo.

Šiuo metu AB “Sistema kapital menedžment” techniniai specialistai, vykdo anglies kasyklos “Suchodolskaja- Vostočnaja” techninės dokumentacijos rengimą pagal amerikiečių užklausą.

Jų vertinimais, užklaustos informacijos pobūdis neliečia kalnakasybos darbų organizavimo ar produkcijos tiekimo klausimų. Tikėtina, jog nurodytus objektus yra planuojama naudoti pramonės atliekų sandėliavimui.

Štai taip. Kam karo siaubas, o kam turtai kaupias….

Vladimir Karasiov, “The Kiev Times”

Vertė Sergejus Sokolovas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!