- Reklama -

Europos Parlamento Europos liaudies partijos frakcijos posėdyje vyko susitikimas su Ukrainos medicinos darbuotoja Julija Pajevska-Taira (Yulia Paevska – Tayra), kurią Rusijos okupantai kovo mėnesį pagrobė humanitariniame koridoriuje prie apsupto Mariupolio bei laikė įkalintą nelaisvėje. J. Pajevska prasidėjus karui gelbėjo šimtus civilių ir karių gyvybių ir transliavo filmuotus vaizdus iš okupuoto Mariupolio.

Frakcijos posėdžio metu kalbėjusi paramedikė dėkojo Europos Parlamento nariams už pagalbą ir paramą Ukrainai bei ragino nenustoti jos teikti.

„Ukraina turi laimėti, nes tai kova už laisvą ir demokratišką pasaulį“, – sakė J. Pajevska.

Ji taip pat atskleidė šiurpias aplinkybes, kuriomis buvo kalinama Rusijos kariuomenės nelaisvėje.

„Rusai mane kankino, grasino sušaudyti, taip pat man inkriminavo nusikaltimus, kurių aš nepadariau. Jie teigė, kad esu lesbietė, nors ja nesu, teigė, kad žudžiau žmones, bet tai – netiesa. Kalėjime buvau laikoma be būtinų vaistų, tris mėnesius turėjau vilkėti tuos pačius rūbus”, – pasakojo J. Pajevska.

Ji liudijo, kad šimtai kitų įkalintų ukrainiečių moterų buvo mušamos, kankinamos ir žeminamos. Pasak paramedikės, okupuotose teritorijose rusai įsteigia kankinimo kambarius, atsiveža specialias žmonių kankinimo priemones, jie naudoja ne tik ginklus, bet ir propagandą bei psichologinį spaudimą.

„Jie vagia vaikus iš tėvų ir išveža juos į Rusiją“, – sakė moteris.

Nors Taira buvo paleista, nelaisvėje dar laikoma daug ukrainiečių moterų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!