J. Bideno ir B. Netanyahu susitikimas Izraelyje. Nuotr. iš J. Bideno paskyros "X"
- Reklama -

JAV prezidentas Joe Bidenas perspėjo izraeliečius, kad jie nebūtų apakinti pykčio, patyrę didžiausią visų laikų ataką, ir perspėjo, kad po rugsėjo 11-osios teroro aktų Jungtinės Amerikos Valstijos padarė klaidų.

„Įspėju, kol jaučiate tą pyktį, neleiskite, kad jis jus užvaldytų. Po rugsėjo 11-osios mes Jungtinėse Valstijose buvome įsiutę. Ieškodami teisybės ir siekdami teisingumo taip pat padarėme klaidų“, – lankydamasis Tel Avive sakė J. Bidenas.

Trečiadienį jis taip pat sakė, kad Izraelis sutiko leisti teikti pagalbą į nuskurdusį Gazos Ruožą net ir vykdydamas karinę kampaniją, kurią pradėjo reaguodamas į „Hamas“ surengtą Izraelio užpuolimą.

„Izraelis sutiko, kad humanitarinė pagalba gali pradėti judėti iš Egipto į Gazą“, – per vizitą Izraelyje sakė J. Bidenas ir pridūrė, jog Jungtinės Amerikos Valstijos bendradarbiauja su partnerėmis, kad „sunkvežimiai kuo greičiau pajudėtų per sieną“.

Trečiadienį ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuras taip pat paskelbė, kad Izraelis leis teikti pagalbą Gazos Ruožui per Egiptą, bet pabrėžė, jog į blokuojamą palestiniečių anklavą bus leidžiama įvežti tik „maistą, vandenį ir vaistus“.

„Atsižvelgdamas į prezidento J. Bideno reikalavimą, Izraelis netrukdys teikti humanitarinę pagalbą per Egiptą“, – apie ministrų kabineto sprendimą pranešė ministro pirmininko biuras. Pranešime sakoma, kad pagalba civiliams Gazos Ruožo pietuose bus leidžiama tol, kol šios atsargos nepasieks Gazą valdančios palestiniečių grupuotės „Hamas“.

Viljama Sudikienė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!