- Reklama -

Sirijos Prezidentas Bashar al Assad

2014 rugsėjo 10 d. Obamos kalba

2014 m. rugsėjo 10 d. Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Barakas Obama kreipdamasis į Amerikos žmones pranešė savo strategiją, kaip susidoroti su IS teroristine grupe. Jo kalboje buvo užkoduotas „režimo pakeitimas“ Sirijoje ir užslėpti karo motyvai.

Savo kalboje Obama pasiuntė pavojingą žinią – jis patvirtino, kad karinėse operacijose Amerikos jūrų pėstininkai nedalyvaus. Tačiau tai tik vienintelis ribojimas. Tai reiškia, kad visa kita – galima, įskaitant specialiąsias pajėgas, sunkiuosius bombonešius, sparnuotąsias raketas, bepiločių lėktuvų antskrydžius ir t.t.

Taigi, rugsėjo 10 d. JAV oficialiai paskelbė žinią apie būsimą karą Sirijoje. Atsižvelgdamas į Ukrainos režimo pralaimėtą karą rytų Ukrainoje ir JAV prarandamą strateginę iniciatyvą prieš Rusiją, Pentagonas matė tiesioginį galimybių langą galutinai realizuojant valstybinio perversmo viziją Sirijoje. JAV surinko NATO šalių koaliciją tariamam karui „prieš terorizmą“ siekiant savo tikslų. Vietoj to, kad bendradarbiautų su Sirijos vyriausybe, JAV siekia nuversti Sirijos vyriausybę, nuo kurios priklausantys Kurdai ir Sirijos kaimyninės NATO šalys tai padarys. Tuo tarpu JAV suteiks strateginę karinę oro pagalbą ir panaudos taktines specialiąsias pajėgas, kurios palengvins valstybinį perversmą.

Vis dėlto JAV ir NATO šalys yra ne toje globalinio karo prieš terorizmą pusėje, kadangi jų veiksmai daugiau išaugino teroristų ir žlugusių šalių.

2014 rugsėjo 15 dieną Paryžiuje įvyko konferencija dėl kovos prieš Islamo Valstybę ISIS – teroristinės grupuotės pasiskelbtą Islamo valstybę Irake, kurioje dalyvavo beveik 30 šalių iš Šiaurės Amerikos, Europos ir Artimųjų Rytų. Tačiau Paryžiaus konferencijos tikrasis tikslas buvo Sirijos vyriausybės nuvertimas pasitelkiant NATO šalių pajėgas. JAV pasinaudojo galimybe suburti „anti-teroristinę“ koaliciją tariamam karui prieš Islamo teroristus Sirijoje, vėlesniame etape paverčiant šias karines operacijas į Sirijos valstybinio perversmo karinę misiją, nuverčiant Sirijos prezidentą Assadą.

Tikrasis JAV antskrydžių tikslas – nuversti Sirijos prezidento Assado valdymą

Rugsėjo 24 dieną Obama neteisėtai įsakė bombarduoti ISIS teroristines grupuotes Sirijoje. Tik JT Saugumo Tarybos nariai gali duoti teisę kariauti ir tik savyginai. Likus kelioms dienoms iki atakų JAV Valstybės sekretorius John Kerry dar kartą melagingai pareiškė, kad karinės operacijos Sirijoje yra “būtinos JAV nacionaliniam saugumui užtikrinti.”

JAV oro antskrydžiai Sirijoje jau nusinešė ir nekaltų civilių gyvybių.

Tikroji kovotoja su terorizmu – Sirija

Sirija jau nuo 2011 metų kariauja su JAV remiamais gerais ginkluotais ir šalį iš užsienio užplūdusiais religiniais teroristais, pasivadinusiais save Sirijos sukilėliais, siekusiais nuversti Assado vyriausybę.

Iš karto po 2011 metų NATO karinių operacijų nuvertus “Libijos režimą”, prisidengiant “humanitarine intervencija”, tie patys ginkluoti religiniai samdiniai, kuriuos apginklavo, finansavo ir iš oro dengė NATO Libijoje, per NATO sąjungininkės Turkijos šiaurinę dalį buvo greitai permesti į Siriją.

Šie teroristai, kurie Libijoje JAV Valstybės departamento buvo priskirti prie teroristinių organizacijų, Sirijoje tapo “nuosaikiais sukilėliais” ir įsiliejo į JAV/NATO remiamos taip vadinamos “Laisvosios Sirijos Armijos” kovotojų gretas, siekiančias nuversti Assadą.

Dar Sirijos prezidento Assado tėvas Hafezas al-Assadas nuo 1976 iki 1982 metų kovojo su religine-karine grupuote “Musulmonų Brolija”. Iš Sirijos “Musulmonų Brolija” pabėgo ir vėliau Jungtinių Valstijų ir Saudo Arabjos buvo reorganizuota į Al-Qaeda Afganistane karui pries Tarybų Sąjungos įvestą kariuomenę.

Tad Sirija jau seniai kariauja prieš imperialistinių šalių remiamas gerai ginkluotas teroristines grupuotes, kuriomis prisidengiant dabar vėl norima nuversti Sirijos vyriausybę. Vienintelė šalis Artimųjų Rytų regione, kovojanti su ISIS teroristais, yra Sirijos Arabų Armija (SAA).

JAV bombardavo tuščius ISIS pastatus

JAV karinių lėktuvų oro smūgiai žiniasklaidoje atrodė įspūdingai. Tačiau trečiadienį JAV įvykdytos atakos Sirijos Raqqa mieste buvo paprasčiausiai atakos prieš tuščius pastatus, o ne prieš ISIS teroristus.

JAV CNN žurnalistė Artimiesiems rytams Arwa Damon atskleidė, kad ISIS teroristai dar prieš maždaug 15-20 dienų iki JAV atakų paliko palliko visus ISIS pastatus, kuriuose buvo įsitvirtinę, ir įsiliejo tarp vietinių gyventojų.

Todėl Vašingtono pranešimai apie nukautus ISIS teroristus greičiausiai yra perdėti. Tai buvo JAV karo jėgos demonstravimas, kuris visai nesumažino ISIS karinių pajėgumų Sirijoje.

Manoma, kad ISIS/ISIL agentai iš anksto buvo įspėti apie būsimus JAV oro antskrydžius. Perspėjimas galėjo ateiti iš JAV CENTCOM pajėgų Kataro mieste Dohoje arba iš ISIS/ISIL finansinių rėmėjų Saudo Arabijos ir Kataro.

III-ojo Pasaulinio karo link

Buvęs CŽV darbuotojas Steven Kelley duodamas interviu portalui Benswann.com sakė, kad ISIS yra “vieša paslaptis” ir patvirtino, kad CŽV apmoko ir apginkluoja ISIS ir sukilėlių grupes. Jis apibūdino bendrą vaizdą, kas galėtų nutikti Sirijoje, ir prognozuoja, kad tai gali būti naujas karas, kuris gali išsirutulioti į III-ąjį Pasaulinį karą. „Tai savižudybė… Mes neišeisime iš šio karo gyvi“, sakė Kelley.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!