- Reklama -

Lenkijos teisinės kultūros institutas „Ordo Iuris“ gegužės pabaigoje baigė rezonansinę kun. prof. Dariuszas Oko bylą, kurioje jis Vokietijoje buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už mokslinį straipsnį apie „levandų mafiją“, kuriame jis parodė įtakingų kunigų ir vyskupų grupės pedofilijos atvejų slėpimo mechanizmus.

Anksčiau apie šį skandalingą reiškinį pranešė kardinolai ir popiežiai Pranciškus bei Benediktas XVI, vartodami tokius šiurkščius žodžius, kaip „homoseksualų klika“ ir „gėjų lobistai“.

„Už kunigo profesoriaus kaltinimo stovėjo kun. Wolfgangas Rothe’as, kuris pripažįsta homoseksualias praktikas, laimina tos pačios lyties poras ir išgarsėjo kaip seminarijos prorektorius, žiniasklaidos vadinamas „siaubingų pedofilų ola“.

Greitai sureagavus „Ordo Iuris“ teisininkams, Vokietijos baudžiamasis įsakymas buvo panaikintas ir prasidėjo eilinis teismo procesas. Jame privedėme prie greito susitarimo, pagal kurį Vokietijos prokuratūra atsisakė lenkų dvasininko persekiojimo, o kun. Oko gali be kliūčių ir be ilgo proceso išleisti savo knygas ir straipsnius Vokietijoje.

Atrodė, kad tai buvo drąsaus kunigo, kuris nenuilstamai siekia apvalyti Bažnyčią, problemos. Tačiau už sunkią tiesą, glūdinčią „Levandų mafijos“ puslapiuose, kun. Oko vėl turės stoti prieš teismą. Ir tai yra prieš Lenkijos teismą, į kurį vienas iš Lenkijos vyskupų – buvęs sugėdintas kardinolo Henriko Gulbinovičiaus globotinis – paduoda jį į teismą.

Kalbame apie vyskupą Janą Tyrawa, kurį visiškai teisingai knygoje paminėjo kun. prof. Oko. 2006 metais Bp. Tyrawa priėmė kun. Paweł K., kuris jau buvo apkaltintas nepilnamečių kurstymu turėti lytinių santykių už pinigus ir vaikų pornografijos disponavimu. Vyskupas Tyrawa ne tik priėmė jį į savo vyskupiją, bet ir išsiuntė dirbti su vaikais. Šis sprendimas baigėsi tragiškai. Pawełas K. – dabar pašalintas iš kunigystės – Bydgoščiuje rado kitą auką – berniuką, kurį daug kartų seksualiai išnaudojo.

Ši bejėgio vaiko drama ir didžiulė jo tėvų tragedija niekada nebūtų įvykusi, jei ne vyskupo sprendimas. Tyrawa galiausiai atsistatydino iš pareigų po to, kai Šventasis Sostas ištyrė piktinančius jo neveikimą.

Neabejojame, kad turime apie tai kalbėti. Kiekvienas toks atvejis yra ne tik didžiulė pačių aukų ir jų šeimų kančia, bet ir smūgis geram Bažnyčios vardui ir tūkstančiams gerų, pamaldžių kunigų, kurie šiandien grumiasi su žalinga etikete „pedofilas sutanoje“.

Todėl šioje byloje pasitelkėme geriausius mūsų teisininkus. Į teismą jau išsiųstas platus atsakymas į ieškinį, nuo kurio prasidėjo teisminis mūšis. Tvirtai stojame ginti tiesą ir kun. prof. Dariusz Oko, kaip jos nenuilstančio atstovo.

Manome, kad viešosios nuomonės judinimas gali lemti greitą ieškinio prieš kun. prof. Oko atsiėmimą ir šio proceso užbaigimą pačiam vyskupui Tyrawa“, – teigiama Lenkijos teisinės kultūros instituto „Ordo Iuris“ pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!