- Reklama -

Luhansko sukilėliai paskelbė 06 18 į nelaisvę paėmę dvi moteris, iš kurių vienos veidas - nerodomas. LifeNews stop kadras

Lietuvai pradėta blokuoti Rusijos TV reportažų, kuriuose kalbama apie Luhansko sukilėlių sulaikytus snaiperius, peržiūra.

„Šita peržiūra jūsų regione ribojama“ – štai toks užrašas atsiranda vietoj Rusijos TV reportažo, pavadinto „Žuvusių žurnalistų tyrimas: šalia minosvaidžio dirbo snaiperiai“, vaizdo įrašo.

Rašytiniame reportažo variante snaiperio tema taip pat nutylėta.

Kyla klausimas: kas čia vyksta?

Peržvelkime įvykių chronologiją:

Birželio 17 d. Luhansko liaudies respublikos lyderis Valerijus Bolotovas spaudos konferencijoje paskelbė, kad visą naktį iš birželio 16 į birželio 17 d. iki pat ankstaus ryto prie Metalisto gyvenvietės, netoli Luhansko, vyko mūšiai, kurių metu sukilėliai perėmė 6 vienetus sunkios karinės technikos, iš kurios 3 sunaikino, ir 4 bepiločius lėktuvus. Taip pat paėmė į nelaisvę penkis kovotojus, tarp kurių, pasak V.Bolotovo, – viena moteris snaiperė, „preliminariai iš Lietuvos“.

Tą pačią dieną, birželio 17 d., mūšiams nurimus, prie Metalisto gyvenvietės atvažiavo du rusų žurnalistai – Igoris Korneliuk ir Anton Vološin filmuoti reportažo apie besitraukiančius iš karo zonos pabėgėlius.

Netrukus pranešta, kad jie apšaudyti iš minosvaidžio. Igoris Korneliuk buvo sunkiai sužeistas ir mirė Luhansko ligoninėje, o A.Vološino vieta – nežinoma. Tačiau neužilgo buvo rastas ir antro žurnalisto kūnas, tiksliau, keli jo daiktai, nes minos skeveldra pataikė A.Vološinui tarp kaklo ir krūtinės ląstos – iš kūno ne kažin kas liko.

Birželio 19 d. pranešta, kad birželio 18 d. sukilėliai sunaikino „Aidar“ balaljoną ir į nelaisvę paėmė 8 jo kovotojus, tarp kurių kelios – moterys. Viena moteris veidą buvo užsidengusi geltona skarele su Maidano užrašais ir neigė esanti snaiperė, teigė esanti „automatininkė“. Kas tokia antroji moteris, nutylėta. Parodytas tik jos veidas.

O birželio 20 d. Rusijos TV pasirodė reportažas, kad per išpuolį prieš Rusijos žurnalistus prie Lugansko šalia minosvaidžio „dirbo ir snaiperiai“.

Tačiau šio reportažo peržiūra Lietuvai yra užblokuota: „Šita peržiūra jūsų regione ribojama“.

Rusijos TV šiandien pranešė, kad birželio 17 d. nužudyti žurnalistai „Aidaro“ buvo medžiojami keturias dienas.

Vakar oficialioji Ukrainos valdžia nuo „Aidaro“ išpuolių prieš Rusijos žurnalistus atsiribojo: pareiškė, kad „Aidar“ veikė nesankcionuotai, savavališkai, neturėdamas įsakymo iš centro.

Kas gali paneigti, kad…?

Taigi, žiūrime, ką turime:

Pirma, Luhansko liaudies respublikos lyderis pranešė, kad tarp iš birželio 16 į 17 d. paimtų nelaisvių – viena moteris snaiperė „preliminariai iš Lietuvos“;

Antra, birželio 20 d. Rusijoje pasirodo reportažas „Žuvusių žurnalistų tyrimas: šalia minosvaidžio dirbo snaiperiai“, kurio peržiūra Lietuvai – užblokuota.

Klausimas: ar tai reiškia, kad sukilėliai Luhanske į nelaisvę iš tiesų paėmė lietuvę, vyksta slaptos derybos su Rusija dėl jos sugrąžinimo į Lietuvą (nes siena su Rusija Luhansko regione, kaip žinia, prasidėjus mūšiams, Ukrainos nekontroliuojama) ir dėl to informacija ta tema Lietuvai viešojoje erdvėje ribojama?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!