Stop kadras iš įvykio vietos
- Reklama -

 

Antradienio vakarą, 19.38 val., „The Associated Press“ (AP) pranešė, kad Rusijai antradienį smogus Ukrainos energetikos objektams kol kas didžiausiu raketų srautu į taikinius visoje šalyje ir sukeliant plačius elektros energijos tiekimo sutrikimus, dvi raketos nuskriejo į Lenkiją.

„Aukštas JAV žvalgybos pareigūnas sakė, kad raketos skriejo į NATO narę Lenkiją, kur žuvo du žmonės. Kitas asmuo naujienų agentūrai „The Associated Press“ patvirtino, kad akivaizdžios Rusijos raketos smogė į vietą Lenkijoje maždaug 15 mylių nuo Ukrainos sienos“, – pranešė AP.

Lenkijos žiniasklaida pranešė, kad „antradienio popietę sviediniui pataikius į grūdų džiovinimo vietovę netoli sienos su Ukraina esančiame Lenkijos kaime Przewodow, žuvo du žmonės“.

Rusijos gynybos ministerija paneigė esanti už „bet kokių smūgių į taikinius netoli Ukrainos ir Lenkijos sienos“ ir savo pareiškime nurodė, kad „tariamos žalos nuotraukos neturi nieko bendro su Rusijos ginklais“.

Lenkijos vyriausybės atstovas spaudai paragino kol kas neplatinti nepatvirtintos informacijos. Oficiali informacija bus po Lenkijos saugumo posėdžio.

Lenkija pranešė aktyvuojanti NATO 4-ą straipsnį (konsultacijos).

Socialiniuose tinkluose svarstomiausios versijos: 1) Rusijos provokacija arba 2) į Lenkijos teritoriją nukrito Rusijos į Lvovą paleistos ir ukrainiečių atmuštos raketos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!