- Reklama -

B.Nemcovo nužudymo užsakovas - Ukrainoje kariaujantis Adamas Osmajevas?

Tyrimo grupės dėl Boriso Nemcovo nužudymo narys, Rusijos FSB darbuotojas, portalui kp.ru davė interviu, kuriame atskleidė kai kurias nusikaltimo bei tyrimo detales.

Pistoletas jau surastas

„Šiandien tyrėjai jau turi nepaneigiamus įrodymus, kad visi sulaikyti įtariamieji dėl politiko nužudymo yra šio nusikaltimo vykdytojai. Pirmiausia, „bilingas“ (telefonų skambučių ir abonentų judėjimo duomenys – red.) parodė, kad jie iki Nemcovo nužudymo jį sekė, neatsitraukdami sekė jį. Taške, kur su savo mobiliuoju telefonu buvo Nemcovas, taip pat buvo ir įtariamieji su savo mobiliaisiais telefonais. Žmogžudystės metu visi sulaikytieji buvo „veikimo zonoje“: kas po tiltu, kas – mašinoje, kas netoliese“, – portalui kp.ru sakė tyrimo grupės narys iš FSB.

Pasak jo, ginklo gaiduką nuspaudė Zauras Dadajevas, kuris iš pradžių duodamas parodymus prisipažino, tačiau vėliau, paklausęs advokato patarimo, parodymų atsisakė.

„Tačiau tai nieko nekeičia, tyrimo grupė surinko visus nepaneigiamus jo kaltės įrodymus“, – pažymėjo tyrimo grupės atstovas.

Jis nenorėjo atskleisti detalių, kaip tai buvo padaryta.

„Po nusikaltimo įvykdymo pistoletas buvo įmestas į upę, tačiau narai jį surado. Tai, kad Zaur Dadajev į televizininkų kameras pasakė: „Aš myliu pranašą Muhamedą:, – tik dėl akių nukreipimo. Jie ciniškai įvykdė užsakymą. Žudyti nebuvo jokio religinio motyvo. Ir jokie jie tikintys musulmonai. Iš esmės, tikriausi banditai“, – taip B.Nemcovo nužudymo vykdytojas apibūdino tyrimo grupės atstovas.

Užsakovas – Ukrainoje

„O dabar – svarbiausia. Nužudymo vykdytojas buvo tiesiogiai susijęs su Adamu Osmajevu, kuris neseniai tapo Dž.Dudajevo vardo ukrainiečių bataliono vadu.

Jie susitikinėjo, daug kalbėjosi telefonu. Zauras Dadajevas ir jo bendrai bendradarbiavo su Osmajevu Ukrainos reikalais. O taip pat su čečėnais, kariavusiais Ukrainoje už naują režimą.

Zauras Dadajevas priklausė Čečėnijos VRM batalionui „Sever“, tačiau, tarnaudamas jame, iš esmės dirbo prieš Rusiją. Jį su Osmajevu siejo savi ryšiai ir tarpusavio įsipareigojimai.

Kai Ukrainoje buvo išlaisvinami Rusijos TV kanalo „Life News“ žurnalistai, tame reikale dalyvavo ir Zauras Dadajevas. Palaikė tiesioginį ryšį su Osmajevu. Daugiau detalių atskleisti neturiu teisės.

Tačiau galiu pasakyti, kad šiandien pagrindiniu Nemcovo nužudymo užsakovu laikomas Adamas Osmajevas“, – savo interviu kp.ru atskleidė tyrimo grupės atstovas.

„Nemcovas tapo keičiama moneta“

„Vykdytojams buvo duotas nurodytas įvykdyti užsakymą būtent toje vietoje, kur ir buvo įvykdyta žmogžudystė. Tai yra užmušti ne šiaip kur nors tarpuvartyje, bet padaryti tai pačioje Maskvos širdyje prie Kremliaus – demonstratyviai, kad pasaulyje būtų sukeltas triukšmas.

Iki nusikaltimo jie gavo avansą. Pagal susitarimą, likę pinigai už „darbą“ jiems turėjo būti pervesti į jų banko sąskaitas“, – pasakojo Rusijos FSB pareigūnas.

Į klausimą, kodėl reikėjo žudyti B.Nemcovą, kuris kovojo prieš V.Putino politiką, t.y., žudyti savo ideologinį bendražygį, tyrimo grupės narys atsakė:

„Nacionalistai ir banditai neturi skrupulų. Jiems užmušti savo sąjungininką – ne moralės klausimas. Nemcovas tapo keičiama moneta.

Tikslas buvo toks – apdergti Rusiją, užmesti ant jos šešėlį, sutrukdyti Donbase įvesti taiką, ypač po paskutinių derybų su Merkel ir Hollandu. Pasaulio visuomenės akyse parodyti Rusijos prezidentą „blogio velniu“ – neva, štai, kaip jis „uždusino“ opoziciją. Pasaulyje tik pradėjo suprasti Putino politiką, kurią jis veda Ukrainos atžvilgiu, o šita ciniška Nemcovo žmogžudystė sukėlė pasaulio žiniasklaidos priemonėmis kaitinamą nepasitenkinimo „sprogimą“. Amerikos ir Europos žiniasklaida iš karto pradėjo pateikinėti šį nužudymą per savo prizmę, užkraudami atsakomybę Rusijos prezidentui.

Ruošėsi susprogdinti prezidento kortežą

Adamas Osmajevas jau buvo patekęs į Rusijos spec.tarnybų akiratį, kai 2012 metais planavo pasikėsinimą į tuometinį premjerą, kandidatą į prezidentus V.Putiną. A.Osmajevas planavo susprogdinti V.Putino kortežą – tai patvirtino A.Osmajevo nešiojamame kompiuteryje rasti tuometinio premjero važiavimo su palyda po Maskvą vaizdo įrašai. Tada A.Osmajevas sutiko bendradarbiauti su teisėsauga: jis prisipažino, kad atvyko į Odesą iš Jungtinių Arabų Emiratų su instrukcijomis, gautomis iš lauko vado Doku Umarovo. Tačiau teisme parodymų atsisakė, pareikšdamas, kad jie buvo išgauti jį primušus.

„Osmajevui nepavyko prisibrauti iki paties Putino, tačiau, panašu, jis nenusiramino. Ir buvo pasirinktas vienas iš labiausiai prieinamų „taikinių“, kad būtų suduotas smūgis prezidentui, – Borisas Nemcovas.

Paskutiniu metu Nemcovas nebuvo pastebėtas kaip aktyvus opozicijos dalyvis, nesudarė jokios konkurencijos Putinui, tačiau jo vardas buvo žinomas.

Sakralinės aukos pasirinkimas buvo gana sėkmingas. Banditų niekas nesustabdo. O banditai, įtraukti į politiką, – velniškas mišinys“, – savo interviu kp.ru teigė tyrimo grupės narys iš Rusijos FSB.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!