- Reklama -
Sankt Peterburgo metro pirmadienį nugriaudėjo sprogimas. Nuotr. iš "DTP ir ČP bendruomenės/Sankt Peterburg" soc.tinkle "VKontakte"
Sankt Peterburgo metro pirmadienį nugriaudėjo sprogimas. Nuotr. iš “DTP ir ČP bendruomenė/Sankt Peterburg” soc.tinkle “VKontakte”

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad prieš trečią valandą po pietų Sankt-Peterburgo metro stotelėje „Technologijos institutas“ nugriaudėjo sprogimas, kurio metu daugiau kaip dešimt žmonių žuvo, o dešimtys – sužeisti. Sprogimo galingumo ekvivalentas atitinka 230 gramų trotilo. Sprogmens šaltinis – vagono viduje.

Pasak liudininkų, sprogimas driokstelėjo, kai elektrinis traukinys artėjo prie stotelės iš „Sennaja aikštės“ stotelės pusės. Sprogimo banga išmušė vagono dureles.

Rusijos žiniasklaida cituoja liudininkę, kuri mano, kad sprogmuo metro traukinio vagone buvo portfelyje: vienas vaikinas, metro traukiniui artėjant link „Technologijos instituto” stotelės, paliko portfelį, o pats perėjo į kitą vagoną, ir tuomet nugriaudėjo sprogimas.

Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, jau rasta 12 žuvusiųjų kūnų. Tarp jų – ir vaikai. Apie pusšimtis žmonių sužeista, sprogimo vietoje dirba 41 greitoji medikų brigada.

Pranešta, kad šiandien visos metro stotys po sprogimo buvo uždarytos. Peterburgo gubernatoriaus įsakymu G.Poltavčenko įsakymu, šiandien visas antžeminis visuomeninis transportas žmones vežios nemokamai.

Peterburgo metro stotyje „Sukilimo aikštė” rastas dar vienas sprogmuo.

Lietuvos Prezidentė pareiškė užuojautą

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą Rusijos žmonėms dėl sprogdinimų Sankt Peterburgo metro, per kuriuos žuvo žmonės ir liko daug sužeistųjų.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva smerkia šį brutalų nusikaltimą, nukreiptą prieš nekaltus žmones.

Šią sunkią akimirką šalies vadovė palinkėjo didžiausios stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!