- Reklama -

Sirijoje teroristai sprogdina ir žurnalistus. SANA nuotr.

Rugsėjo 26 d. Sirijoje kariaujantys teroristai, pasivadinę “sukilėliais”, Sirijos sostinėje Damaske apšaudė Irano naujienų kanalo “Press TV” darbuotojus.

Užpuolimo metu žuvo Irano korespondentas, perduodantis žinias anglų kalba, Maya Naseras, bei buvo sužeistas “PressTV” atstovybės vadovas Hosein Mortada.

Irano “PressTV” biuras Sirijos sostinėje Damaske, kuriam vadovavo Mortada, perdavinėjo pasauliui žinias anglų kalba, parodydamas tikrąją situaciją Sirijoje ir nušviesdavo įvykius tiesiai iš Sirijos vyriausybinės kariuomenės fronto linijų apie mūšius su NATO remiamais teoristais.

Specialiai tam skirtoje Irano naujienų kanalo “Press TV” laidos vedėjas Hamid Reza Emadis sakė: “Atsakingais už karo Maya nužudymą mes laikome Turkiją, Saudo Arabiją ir Katarą, kurie tiekia ginklus ir sukilėlius į Siriją, kad šie žudytų civilius, karinį personalą ir žurnalistus”.

Irano naujienų kanalo “PressTV” korespondentą pakirto snaiperio kulka tuo metu, kai Maya Naseras tiesioginiame eteryje perdavinėjo žinias Irano televizijai. Kartu su juo buvo ir Irano naujienų kanalo “PressTV” biuro Damaske vadovas.

Maya Naseras gimė 1979 liepos 30 dieną Sirijoje. Maya studijavo politikos mokslus JAV Kuplano universitete, Niujorke. Jis laisvai kalbėjo arabiškai ir angliškai. Korespondentu Naseras dirbo daugelyje užsienio šalių tarp jų JAV, Libane, Jordanijoje, Egipte ir Bahreine.

Abu Irano korespondentai Damaske perdavinėjo reportažus apie sukilėlių savižudžių bombų srpogdinimus Damaske priešais Sirijos generalinio štabo pastatą ir po to kilusį susišaudymą. Pirmoji savižudžio bomba sprogo priešais įėjimą į generalinio štabo teritoriją. Antrasis savižudis susiprogdino mašinoje pilnoje sprogmenų priešais Generalinio štabo pastatą. Prieš tai sukilėlių buvo nužudyti Generalino šatbo apsaugos darbuotojai saugoję įėjimą į šį pastatą.

Po susišaudymų 30 užpuolikų buvo nukauti vietoje Sirijos vyriausybinių saugumo pajėgų. Vaizdo įraše matyti, kaip teroristai, pasivadinę save “sukilėliais”, susiprogdina priešais Sirijos Generalinio štabo pastatą.

Tuo pačiu metu, kai JAV Valstijų sekretorė Hilary Clinton susitiko su Jungtinių Tautų ir Arabų Lygos taikos paskuntiniu Lakhdar Brahimu, JAV vyriausybės atstovas pranešė, ka Vašingtonas ir toliau tieks pagalbą Sirijos sukilėliams. JAV jau yra paskyrusios apie 25 mln. JAV dolerių Sirijoje kariaujantiems “sukilėliams”. Ši JAV pagalba skirta padėti įsigyti komunikacines priemones.

JAV Valstijų sekretorė H. Clinton pirmininkaus rugsėjo 28 dieną rengiamame numatytame susitikime su Sirijos opozicijai padedančiais vadinamais „Sirijos draugais“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!