- Reklama -

Mūšiai prie Lugansko. Stop kadras

Nors šiandien dauguma žiniasklaidos džiaugiasi, kad Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas kreipėsi į Federacijos tarybą, kad būtų atšauktas kovo 1 d. leidimas įvesti Rusijos kariuomenę į Ukrainos teritoriją, o Ukrainos Prezidentas Petro Porošenko ir Ukrainos Regionų partija sveikina tokį V.Putino žingsnį ir vadina tai pirmu žingsniu į taikos sureguliavimą Rytų Ukrainoje, nepaisant to, kad birželio 23 d. Donecke įvyko vadinamųjų sukilėlių ir Kijevo atstovų derybos ir sutarta dėl kovinių veiksmų paliaubų iki birželio 27 d., karas Rytų Ukrainoje tęsiasi.

Vadinamųjų Slaviansko sukilėlių štabas paskelbė, kad šiandien 11 val. iš minosvaidžių buvo apšaudyta Vysoko-Ivanovka gyvenvietė. Per šią gyvenvietę nutiestas magistralinis vandentiekis, kuriuo tiekiamas geriamasis vanduo Slaviansko, Kramatorsko ir kitiems Donecko regiono miestams. Būtent vandentiekis ir buvo šiandien įvykusio išpuolio objektas.

Pranešama, kad į vakarus nuo Kramatorsko pastatyti nauji blok-postai, sustiprinti šarvuota technika, o Kramatorsko rajono šiaurės rytuose pasirodė „Dešiniojo sektoriaus“ būriai su Divizijos „SS-Galičina“ simbolika.

Taip pat pranešta, kad oligarcho I.Kolomoiskio finansuojamas balaljonas „Azar“ į savo gretas priėmė 70 naujų savanorių. Iš viso šiame bataljone yra apie 500 kovotojų.

Nepaisant Ukrainos prezidento R.Porošenkos įsakymo dėl savaitės trukmės paliaubų, oligarchas I.Kolomoiskis birželio 20 d. buvo pareiškęs, kad negali būti vykdomos jokios derybos su sukilėliais ir kad „baudžiamosios operacijos“ Rytų Ukrainoje Kijevo valdžios turi būti tęsiamos.

Sukilėlių štabas paskelbė, kad negali kalbėti apie kokias nors derybas dėl taikos, kadangi „priešininkas tęsia savo pozicijų stiprinimą“.

Po vakar vakare vykusių mūšių netekčių patyrė abi pusės.

Tai rodo, kad karas Rytų Ukrainoje pereina į kitą lygį – karas Rytų Ukrainoje gali tęstis tarp „Maskvos nekontroliuojamų sukilėlių“ ir „Kijevo kontrolei nepasiduodančių oligarcho I.Kolomoiskio finansuojamų privačių karinių grupuočių“ bei „Dešiniojo sektoriaus“ kovotojų.

Tuo tarpu Rusijos žiniasklaida praneša apie pabėgėlius iš Rytų Ukrainos: šiandien į Ivanovo iš Rostovo prie Dono atskrido lėktuvas su 75 Rytų Ukrainos pabėgėliais, tarp kurių 37 – vaikai.

Vakar dienos duomenimis, Rostove prie Dono buvo 14,5 tūkstančių pabėgėlių iš Rytų Ukrainos regionų, iš kurių 5,6 tūkst. – vaikai.

Kaip pranešama, Ivanovo pasirengęs priimti kelis tūkstančius pabėgėlių.

Pagal užsienio spaudą parengė Jaunius Kemzūra

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!