- Reklama -

N.Savčenkos advokatas pranešė, kad Rusijoje teisiama ukrainiečių lakūnė per naujuosius namus jau sugrįš namo. Nuotr. Ukrainos TV

Rusijoje dėl žurnalistų žūties teisiama Ukrainos snaiperė, lakūnė Nadežda Savčenko netrukus grįš namo į Ukrainą. Apie tai po susitikimo su ja socialiniame tinkle Twitter parašė ukrainietės advokatas Markas Feiginas.

„Išėjau iš kalėjimo Novočerkaske. Visiems linkėjimai nuo Nadeždos. Laisvė arčiau, nei atrodo. Per naujuosius metus Savčenko išvažiuos namo“, – paskelbė advokatas.

Pasak advokato, N.Savčenko negalėjo prisidėti prie žurnalistų žūties, kadangi tuo metu, kai žurnalistai žuvo, „ji jau buvo nelaisvėje“, pranešė unian.ua.

Sesers perskaitytas N.Savčenko laiškas

Kaip žinia, rugsėjo 29 d. N.Savčenkos laišką lakūnės sesuo perskaitė neformalioje moterų pasaulio lyderių aukšto lygio diskusijoje JAV.

“Ilgiau nei metus esu Putino įkaitė Rusijos kalėjime. Gerbiu Rusijos tautą, bet stebėdama Rusiją iš vidaus ir matydama, kaip Rusijos žiniasklaidoje pateikiami įvykiai Ukrainoje ir pasaulyje, matau, kad dauguma Rusijos gyventojų pakluso valstybės propagandai ir prarado gebėjimus galvoti ir veikti nepriklausomai, skirti gėrį nuo blogio. Jie nugalėti ir suklaidinti. Dieną ir naktį valstybinė televizija meluoja jiems ir baugina, juos moko būti veidmainiais, negailestingais, niekingais ir ciniškais, ir nedaugeliui užtenka tvirtumo ir sveiko proto priešintis šiam spaudimui ir išlikti žmonėmis. Kas nematė to savo akimis, tam sunku įsivaizduoti, kas tai yra. Visi televizijos kanalai nuolat kalba apie karą – praėjusį ir būsimą. Rusijos gyventojams nuolat įteigia, kad Rusija nugalėjo fašizmą per Antrąjį pasaulinį karą, priešindamasi viena visam pasauliui, ir kad dabar ji vėl viena gina tiesą ir gėrį, o visas kitas pasaulis su JAV priešakyje rengiasi ją užgrobti. Didesnį melą sunku įsivaizduoti, bet jeigu jums kalba apie tai kiekvieną dieną, anksčiau ar vėliau tuo patikėsite.

Žinome, kad prieš septyniasdešimt metų nacizmą nugalėjo ne Rusija, jį nugalėjo daugelio žmonių ir tautų, buvusių Sovietų Sąjungos sudėtyje ir jos sąjungininkų, vienybė ir draugystė. Jeigu šiandien šios tautos nebus tokios pat tvirtos ir tokios vieningos naujo agresoriaus atžvilgiu, gali būti, kad per Trečiąjį pasaulinį karą joms teks priešintis ne nacizmui, o rašizmui.

Rusijos valdžia, paveldėjusi vietą JT Saugumo Taryboje ir veto teisę iš Sovietų Sąjungos kaip jos aukų ir nuopelnų toje bendroje pergalėje pripažinimą, šiandien yra marodierius, plėšiantis savo protėvių kapus. Ji naudojasi ta paveldėta teise, kad blokuotų savo nusikaltimų, negeresnių už tuos, už kuriuos buvo nuteisti nacių lyderiai, teisminį nagrinėjimą. Ir naudosis ja vėl ir vėl, jeigu jos nesustabdysime. Jai turi būti atimta ši teisė.

Nadežda Savčenko, ETPA diplomatė

Rusija, Novočerkaskas, kalėjimas. 2015 m.”

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!