- Reklama -

 

 

Ukrainiečiai įvertino P.Porošenkos valdymo penkmetį: už V.Zelenskį balsavo 73,2 proc. rinkėjų. Nuotr. iš oficialaus V.Zelenskio FB puslapio
Ukrainiečiai įvertino P.Porošenkos valdymo penkmetį: už V.Zelenskį balsavo 73,2 proc. rinkėjų. Nuotr. iš oficialaus V.Zelenskio FB puslapio

Pomaidaninio Ukrainos prezidento Petro Porošenko „puota karo metu“ ir didžiulė korupcija šalyje tiek nuvylė ukrainiečius, kad šie antrajame Ukrainos prezidento rinkimų ture P.Porošenkos konkurentuiV. Zelenskiui atidavė net 73,2 proc. balsų. Už P.Porošenko, negalutiniais Ukrainos centrinės rinkimų komisijos duomenimis, balsavo vos 24,46 proc. rinkėjų.

Porosenko. Nuotr. iš oficialaus Porošenkos FB puslapio

Toks triuškinantis P.Porošenkos pralaimėjimas rodo, kokius didelius lūkesčius ukrainiečiai sieja su naujuoju šalies prezidentu. „Aš ne jūsų oponentas – aš jūsų nuosprendis“, – per debatus, vykusius olimpiniame stadione penktadienį prieš sekmadienį vykusius rinkimus, P.Porošenkai pasakė V.Zelenskis.

V.Bakas: „Tikiu, kad rezultatai Ukrainoje įkvėps ir mus Lietuvoje“

Vytautas Bakas. KK nuotr.

„Ukraina pasirinko. Daugiau, kaip 73 proc. ukrainiečių, apklausų duomenimis, balsavo už Volodymir Zelenskį. Sveikinu Ukrainos žmones, kurie pademonstravo stiprų tikėjimą ir padarė labai drąsų sprendimą. Ukrainoje įsitvirtino demokratija“, – vos paskelbus rinkėjų apklausų rezultatus ukrainiečius socialiniame tinkle pasveikino Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas.
„Sveikinimai būsimam valstybės vadovui ir pagarba dabartiniam Prezidentui Petro Porošenko, Ukrainos politiniam elitui, kad, nepaisant labai sudėtingos situacijos šalyje, sugebėjo užtikrinti demokratinius rinkimus ir pasukti šalį demokratijos keliu.
Tikiu, kad rezultatai Ukrainoje įkvėps ir mus Lietuvoje tęsti pradėtą valstybės stiprinimo kelią – išsirinksime lyderį, kuris tarnautų Lietuvai, ryžtingai duosime atkirtį bendros mūsų praeities rudimentui – korupcijai, apsaugosime savo šalį nuo visuomenę sekinančios siaurų interesų grupių įtakos“, – parašė V.Bakas.

M.Puidokas: „Viskas įmanoma ir Lietuvoje!“

Mindaugas Puidokas. KK nuotr.

Vakar savo pirmoje spaudos konferencijoje naujai išrinktas Ukrainos prezidentas V.Zelenskis pasakė: ,,Kol kas oficialiai nesu prezidentas, bet galiu pasakyti kaip Ukrainos pilietis visoms postsovietinės sąjungos šalims: pažiūrėkit į mus – viskas įmanoma!“
Šis pasakymas ypač patiko Lietuvoje į prezidentus kandidatuojančiam Mindaugui Puidokui.
„Sveikinimai Volodymyrui Zelenskiui. Sutinku su juo – viskas įmanoma ir Lietuvoje! Ukraina pasirinko jauną naujos kartos politiką ir permainas? Ukrainiečiai sudavė smūgį senajai korumpuotai politinio elito sistemai ir oligarchams, kuriuos atstovavo P. Porošenko. Porošenko nuolat aktyviai buvo remiamas jo patarėjo A. Kubiliaus. Tad smūgiai neoliberalams tęsiasi visoje Europoje. Linkiu sėkmės V. Zelenskiui sunkioje kovoje su korumpuota sistema“, – socialiniame tinkle parašė M.Puidokas.

V.Andriukaitis: „Laikas ryžtingai kovai su oligarchija ir korupcija“

Vytenis Andriukaitis. KK nuotr.

Naująjį Ukrainos prezidentą pasveikino ir Europos Komisijos komisaras, kandidatas į Lietuvos prezidentus Vytenis Andriukaitis.
„Manau, kad jau galiu pasveikinti Volodymyrą Zelenskį, pagal preliminarius duomenis, laimėjusį Ukrainos prezidento rinkimus.
Pergalė atneša didžiulę atsakomybę – už šios šalies gyventojus ir jų ateitį.
Neabejoju, kad toje ateityje žmonės tikisi daugiau socialinės lygybės ir mažiau skurdo.
Tad jau laikas energingoms reformoms ir ryžtingai kovai su oligarchija ir korupcija. Jau laikas stiprinti Ukrainos bendradarbiavimą su ES, abipusių įsipareigojimų įgyvendinime. Laikas ieškoti kelių konfrontacijos mažinimui ir karinio konflikto deeskalavimui.
To linkiu Ukrainai! Ir stiprybės naujai išrinktam Prezidentui!“ – socialiniame tinkle parašė V.Andriukaitis.
I.Šimonytė: „Būsime draugai“

Ingrida Šimonytė. KK nuotr.
„Ukraina turi vieną kelią, jeigu nori išlikti kaip valstybė. Ir tas kelias veda į Vakarus. Neabejoju, kad tai supranta ir naujai išrinktas Prezidentu ponas V.Zelenskis, kurį, atrodo, lieka tik pasveikinti su įspūdinga pergale. Tikiu, kad tai suprantančios politinės jėgos formuos daugumą ir po rudens rinkimų į Radą – ES ir NATO kryptis įtvirtinta Rados sprendimais“, – socialiniame tinkle parašė Seimo narė, buvusi finansų ministrė, kandidatė į Lietuvos prezidentus Ingrida Šimonytė.
Anot jos, Ukraina labiausiai panaši į Vakarus tuo, kad žmonių valia abejoti nėra jokio pagrindo.
„Kokia ji yra, tokia, bet tai – žmonių valia. Reikia tikėtis, kad išrinktieji nenuvils ir įgyvendins ir kitą žmonių nuostatą- tvirtą tikėjimą, kad Ukraina turi siekti kuo glaudesnio suartėjimo su ES ir NATO.
Na, o mūsų parama Ukrainos ambicijai tapti vakarietiška valstybe, tikiu, nesikeis. Būsime draugai. Tol, kol patiems ukrainiečiams reikės mūsų draugystės. Kaip dainuoja Okean Elzy:
Буду завжди – ти так і знай –
Другом твоїм! Ну, і нехай!
Буду завжди – ти так і знай –
Другом твоїм…“ – socialiniame tinkle parašė Ingrida Šimonytė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!