- Reklama -

Smarkiai sumažėjus Vakarų pagalbai ir žlugus kontrpuolimui, Ukraina rengia gynybos strategiją ir stato savąją „Maginot liniją“, laikydamasi taktikos, kurią Rusija naudojo Zaporižios srityje, kad sustabdytų pernykštį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, rašo Ispanijos leidinys „El Mundo“, kurį cituoja UNIAN.

Ispanų žurnalistai Orichovės rajone kalbėjosi su Ukrainos kariškiais, kurie stato gynybinius įtvirtinimus. Anot jų, statoma jau antroji gynybos linija.

„Tai nėra ištisinė linija, kaip kad Rusijos. Mes statome gynybinius taškus aukštumose“, – sakė leidiniui vienas iš Ukrainos kariškių.

Kaip rašo „El Mundo“, vienas minuotojas skundėsi, kad minavimo klausimais jų galimybės yra kur kas mažesnės nei rusų.

„Mes padedame po vieną miną kas 60 metrų. Jie – iki dešimties viename kvadratiniame metre“, – sakė jis.

Kaip pabrėžia „El Mundo“, nors Volodymyras Zelenskis ir jo patarėjai atsisako viešai pripažinti, kad bet koks hipotetinis Ukrainos kariuomenės puolimo planas priklauso nuo naujos didelės Kyjivo sąjungininkų pagalbos siuntos, tikrai galima konstatuoti, kad tiek šiaurėje, tiek pietryčiuose kariai gavo vieną įsakymą: „Išlaikyti liniją“.

Maginot linija – Prancūzijos įtvirtinimų sistema pasienyje su Vokietija, pastatyta 1929–1934 metais, tobulinta iki 1940 metų. Bendras jos ilgis sudarė apie 400 km.

Stasys Gimbutis
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!