- Reklama -

A.Paleckis su advokatu teisme, kur teisiamas dėl išsakytos nuomonės apie Sausio 13-osios įvykius. KK nuotr.

2011 m. gruodžio 14 d. Vilniaus n. I-asis apylinkės teismas, turėjęs skelbti verdiktą baudžiamojojo byloje, kurioje SLF pirmininkas Algirdas Paleckis kaltinamas, cituojant BK, „TSRS agresijos 1991 m. neigimu“, netikėtai perkėlė verdikto skelbimą į  gruodžio 30 d., 13:00.

“Motyvas – trūksta kelių bylos puslapių vertimo iš rusų į lietuvių kalbą – nors apie tokio vertimo būtinumą žinota jau nuo š. m. rugsėjo. Realus gi motyvas – šventiniu šurmuliu nukreipti dėmesį nuo verdikto šio gėdingoje byloje. Arba – minint išties tragiškų sausio 13-osios įvykių metines –sukelti naują nacionalizmo bangą ir taip „pateisinti“ galimą kaltinamąjį nuosprendį. ( O gal ir viena, ir kita.)

Negi kažkas mano, kad įstatymais uždraus tiesos paieškas? Priešingai, dabar jie dar labiau motyvuoja tai padaryti, be to, su vis augančia tarptautine pagalba. „Paleckio byla“ įgavo tarptautinį atgarsį, žodžiai „saviškiai šaudė į savus“ tapo sparnuotais, juos pagrindžiantys faktai – plačiai žinomais, o valdančiųjų konservatorių konstruota ideologinė schema sprogsta į šipulius, kartu su visa jų ksenofobijos strategija, privedusią Lietuvą prie ekonominio kracho.

Tenka tik padėkoti Baudžiamojo Kodekso 170 straipsnio pataisos autorei Vilijai Aleknaitei-Abramikienei ir jos intelekto vertam seimūnui Kęstučiui Masiuliui už tai, kad jie suteikė puikią galimybę papasakoti visai Lietuvai ir pasauliui nutylėtą 1991 metų sausio 13-osios įvykių pusę”, –  rašoma SLF pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!