- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūros nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Baltarusijoje veikiančių lietuviškų Pelesos ir Rimdžiūnų mokyklų mokiniais bei jų mokytojais.

Šalies vadovės teigimu, lietuvių bendruomenės ir mokyklos Baltarusijoje yra pagrindiniai lietuvybės centrai, saugojantys ir puoselėjantys savo kalbą, kultūrą bei papročius. Pasak Prezidentės, pavasarį įsigaliosiantis supaprastintas pasienio judėjimas Baltarusijoje gyvenantiems lietuviams suteiks daugiau galimybių palaikyti ryšius su Tėvyne, aplankyti artimuosius bei pasisemti lietuviškos kultūros.

„Jūs esate Lietuvos vaikai. Kad ir kur gyventumėte, Lietuvai Jūs esate ir visada būsite svarbūs”, – sakė Prezidentė, išklausiusi mokinių deklamuotų lietuviškų eilėraščių ir dainų.

Jau tradiciniu tapusiame kasmetiniame kalėdiniame susitikime Prezidentė taip pat domėjosi svarbiais lietuvių bendruomenei klausimais. Šalies vadovė Baltarusijos lietuviams palinkėjo šviesių ir prasmingų artėjančių švenčių, o vaikams, tęsdama „Knygų Kalėdų” akciją, padovanojo lietuviškų knygų.

Lietuviškų mokyklų mokiniai Prezidentei įteikė naminės duonos ir savo bei mokytojų nuotrauką.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!