- Reklama -
Mokytis groti šia fleita nereikia - tereikia pradėti groti, ir fleita pati išmokys ja groti
Mokytis groti šia fleita nereikia – tereikia pradėti groti, ir fleita pati išmokys ja groti

Muzika turi gydančios galios. Teigiama, kad klasikinės muzikos klausymas padeda sumažinti suvalgomą maisto kiekį, net gydo lengvą ir stiprią depresiją. Garso terapija nėra naujiena. Garsas mus pasiekia per dalelių virpesį, kuris skleidžia energiją. Žmogaus kūne teka energija, kuriai, Rytų medicinos teigimu, užsiblokavus kūnas suserga. Garso terapija siekia išjudinti energiją, kad ji vėl laisvai tekėtų, o žmogus vėl puikiai pasijustų.

Gydomoji fleitos galia

Šios medinės fleitos atrodo kaip paprasčiausi pučiamieji muzikos instrumentai. Indėnų fleita, dar vadinama meilės fleita, gydo širdį ir fiziologine ir dvasine prasme. Fleitos garsai gerina kraujotaką, normalizuoja spaudimą, gydo streso sukeltas ligas. Fleitos nepaprastai tinkamos gydyti sergant inkstų, kasos, kepenų ligomis. Įtampa, užblokuoti jausmai sukelia kūne įtampą ir psichosomatines ligas: migreną, kraujotakos, miego sutrikimus, sąnarių ir stuburo ligas. Gali atsirasti fobijų.

Senas Šiaurės Amerikos indėnų pasakymas teigia: ,,(Amerikos čiabuvių) fleita sena kaip pasaulis.’’ Indėnų gentyse fleitos naudotos šventėms, religinėms apeigoms, bendruomenės susirinkimams. Iš tiesų, šios fleitos garsų terapijai naudojamos taip pat dažnai kaip ir dainuojantys dubenys.

Mokytis groti šia fleita nereikia, pats grojimas vyksta intuityviai. Tereikia pradėti groti, ir fleita pati išmokys ja groti. Galima pasirinkti savo pirštų padėčiai patogią fleitą, taip pat išsirinkti labiau patinkantį garsą. Didesnės fleitos groja žemesniais garsais, mažesnės – aukštesniais.

Meilės fleitų kilmė

Ankstyviausi pučiamieji muzikos instrumentai Amerikos žemynuose aptinkami Majų civilizacijoje. Jie buvo gaminami iš molio, teturėjo keletą skylučių, bet skambesys priminė medines fleitas. Seniausia išlikusi Šiaurės Amerikos indėnų fleita nuo 1832-ųjų, kurią keliaudamas po dabartinės Minesotos teritoriją gavo italų atradėjas Giacomo Constantino Beltrami. Tačiau tikroji evoliucija nuo tradicinės fleitos iki indėnų meilės fleitos nėra žinoma.

Dabar visame pasaulyje Amerikos čiabuvių sukurta fleita atliekama muzika naudojama meditacijai ir nemigos įveikimui. Jų naudinga klausytis, bet dar naudingiau pagroti pačiam.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!