- Reklama -
Lietuvoje antrą kartą vieši kinė Han Yan.
Lietuvoje antrą kartą vieši kinė Han Yan.
Kinė: „Lietuvių liaudies šokiai padeda suartėti su žmonėmis iš viso pasaulio“
Kinė: „Lietuvių liaudies šokiai padeda suartėti su žmonėmis iš viso pasaulio“

Lietuvos edukologijos universitete (LEU) vykstančiuose Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursuose, užsieniečiai ne tik mokosi lietuvių kalbos, bet dalyvauja kultūrinėje programoje. Kursu metu vienas įdomiausių renginių – Draugystės vakarėlis. „Tokio renginio metu studentai tampa didele, gražia, draugiška šeima. Užsieniečiai pristato savo gimtąsias šalis, skleidžia gerą žinią apie save, savo kultūrą. Draugystės vakarėlyje vyrauja tautų vienybė“, – kalbėjo LEU Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursų vadovė Vilma Leonavičienė.

Lietuvoje antrą kartą vieši kinė Han Yan. Praėjusiais metais studentė pristatė kinų maistą. „Kaip mes visi žinome, kiniškas maistas yra paplitęs visame pasaulyje dėl savo išskirtinio skonio. Renginio metu pristatėme savo šalies maisto kultūrą“, – teigė užsienietė.

Po tautų pristatymo kitakalbiai gali išmokti lietuvių liaudies šokių, žaidimų. Kasmet folkloro ansamblis „Poringė“ surengia edukacinį vakarą, kuriame užsieniečiai susipažįsta su Lietuvos šokių kultūra, išvysta tautinius drabužius, išgirsta lietuvių liaudies dainas. „Man labai patiko lietuvių liaudies šokiai, nes nieko nėra panašaus Kinijoje. Lietuvių liaudies šokiai padeda suartėti su žmonėmis iš viso pasaulio “,– sako kinė.

Renginyje net 112 užsieniečių pristatys 22 pasaulio šalis: Japoniją, Kiniją, Kanadą, Gruziją, Armėniją, Vokietiją, Ispaniją, Baltarusiją, Rusiją, Slovėniją ir kt.

Renginys įvyks rugpjūčio 8 d., 18 val., Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) II rūmuose (Ševčenkos g. 31).

 Lietuvos edukologijos universiteto inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!