- Reklama -

Rašytoja, nepriklausomybės akto signatarė Vidmantė Jasukaitytė

Pažangusis Lietuvos jaunime, visi žinome mergaitės iš Garliavos istoriją… Padėkime išlikti mergaitei jai artimoje ir jaukioje aplinkoje pas tėvelio seserį p.Neringą Venckienę. Rytoj Klaipėdos apygardos teismas turi nagrinėti p. Venckienės skundą ir panaikinti arba palikti galiojantį teisėjo Kondratjevo teismo sprendimą dėl mergaitės atėmimo. Yra duomenų, kad šiandieną, paskutinę dieną prieš teismą, antstolė brutaliais būdais stengsis mergaitę išplėšti iš jos dabartinių namų. Yra gauta žinių, kad dėl to vakar buvo tariamasi su policija; schema – vienas policininkas vienam žmogui būsto viduje. Likusieji turi mergaitę pagrobti. Iš policijos institucijų atsakymo negavome, nors buvo kalbėta su generalinio komisaro S. Skvernelio pavaduotoju. Šis pokalbis parodė, kad policija nėra bešališka ir nesistengia sušvelninti incidento. Numatyta šiai grubiai akcijai Vaikų teisių gynėjų nebekviesti.

Mes tikime teisingumu apskritai ir laikome, kad, nors ir klestint korupcijai, vis tik yra teisėtvarkoje sąžiningų teisėjų profesionalų, kurie neprarasdami sveiko proto ir laikydamiesi moralinės dimensijos sustabdyti nežmogišką veiksmą mergaitės atžvilgiu, pasiremdami galiojančiais įstatymais ir panaudodami visas tam reikalingas teisines normas.

Mes tikime Klaipėdos teismo objektyvumu. Todėl svarbu mergaitę išsaugoti iki rytojaus.

Pažangusis Lietuvos jaunime, garbingų Mokslo šventovių – Vytauto Didžiojo Universiteto, Kauno Technologijos universiteto, Kauno Medicinos universiteto, Žemės ūkio akademijos ir kitų mokslo įstaigų studentai, kreipiuosi į jus kaip rašytoja, motina, Kovo 11-osios Akto signatarė.

Visi atvykime šiandien į Garliavą ir budėkime Klonio gatvėje. Parodykime tiems, kurie užgrobė mūsų valstybės teisėtvarką, jog Teisingumo, Garbės, doro gyvenimo esame išsiilgę visi – ir jauni, ir seni, ir kad jie nebegali prievartauti mūsų moralės ir sąžinės. Tegul pamato senosios tvarkos palikuonys, kad Nepriklausoma Lietuva jau išaugino savo šviesią, talentingą, garbingą patrijotų kartą, kuriems svarbu ne vien asmeniniai tikslai, bet kurie gali pasirūpinti bejėgiu, senu, skriaudžiamu be jokio išskaičiavimo – tiesiog vardan sąžinės ir garbės.

Gerbiami dėstytojai, garbinga, atsidavusi Žinių ir dvasinės šviesos nešėjus ugdanti Profesūra, būkite atlaidūs stiudentams, kurie šiandien praleis paskaitas gindami mažą mergaitę, kuri daugumai reiškia ir kitokią Lietuvą.

Lenkiuosi Jums, jaunime. Dėkoju jums, garbūs dėstytojai.

Ačiū iš visos širdies.

Ši gelbėjimo akcija – tai testas Lietuvai, ar mumyse tebėra gyvas Žmogus, ar jau sunaikintas. Laukiame jūsų. Jūsų buvimas ten – viešas ir atviras pareiškimas, jog toliau nebenorime gyventi tokio gyvenimo, kuris yra primestas. Norime šviesios ir doros Lietuvos, kurią nebūtų baisu palikti savo vaikams.

Pagarbiai,

Vidmantė Jasukaitytė

Vilnius,

2012 m. kovo 27 d.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!