- Reklama -

Visuomenė nori atsakymų. KK nuotr.

Vasario 16-os sąmoningų piliečių nutarimas ir kreipimasis į nepriklausomus žurnalistus bendradarbiauti aktyviai dalyvaujant teisiškos valstybės kūrime. Tai nebe pirmas kartas, kai istorijos tėkmėje Tauta įrodė savo Tėvynei nuolankumą, ištikimybę bei atkaklumą siekiant Jos ATGIMIMO vis ryškesnėje ŠVIESOJE, TIESOJE ir VIENYBĖJE.

Iš žmonių reakcijos matome, kad pasipiktinimas neteisybe baigia pasiekti kritinį tašką, po kurio arba viskas nurimsta perdegus, arba įvyksta perversmas (organizuotas). Kaip gerb. Landsbergis sako: arba – arba. Kol kas antrasis „arba“ klanui negresia, ir netgi patogu, kai mes keikiam juos tyliai pakampėse. Iš nepriklausomų redakcijų operatyviai skleidžiama tiesa tiksliai atspindi žurnalistų profesionalizmą ir savo profesijos misijos supratimą – informuoti visuomenę. Įprastu metu to kaip ir pakaktų. Dabar gi, kai Lietuvoje tvyro ypatingoji padėtis ir atėjo išbandymų metas, mes kreipiamės į Jus, GERBIAMI mūsų NEPRIKLAUSOMI ŽURNALISTAI, ir prašome Jus susijungti bei sutelkti visas Jūsų pajėgas, ryžtą ir profesionalumą į MŪSŲ, visuomenės pilietinį sutelkimą, bendradarbiaujant MUMS tarpusavyje ir mobilizuojant pajėgas teisinės valstybės atstatyme.

Visų pokyčių pirmasis – kalbų ir diskusijų etapas perkopė į antrąją pusę, kuomet turime pradėti aktyvią visapusišką tarpusavio komunikaciją, siekiant išsiaiškinti su teisės, žurnalistikos ir politikos specialistais, kokios informacijos mums reikia, kad galėtume imtis teisėtų pilietiškų veiksmų išlaisvinant savo Valstybę, Visuomenę, Prezidentę, t.y. kiekvieną mūsų iš korupcijos tinklo, kuris yra užmestas ant visos Lietuvos ir toliau rezgamas saujos vorų – korumpuotų pareigūnų klano. Klanas nebijo viešumos, jiems vienodai ką apie juos kalba ir rodo MIP. Jie bijo tik būti teisiškai demaskuoti, todėl siekia paraližuoti teisinę sistemą. Bet kokia kaina. Tai jiems gyvybiškai svarbu.

Mes esame jums dėkingi už informaciją, kurios mes patys nieku gyvu nesužinotume iš jokių šaltinių, bet jeigu mes ją tik skaitome ir aiksime, tai ji yra nieko verta ir nieko vertas yra jūsų darbas ją mums pateikiant, ir nieko verti esame mes, tik pasyviai reaguojantys. Nebent tik rezonansui palaikyti.

Bet jeigu Jūsų, žurnalistų, misija siekia aukščiau, jūs privalote mums padėti ne tik piktinantis susidariusia padėtimi. Jūs privalote mums padėti TAPTI pilietine visuomene.

Mes jaučiame pilietinę pareigą šia informacija disponuoti taisant padėtį aktyviais veiksmais ir norime, jūsų padedami išsiaiškinti, kokių aktyvių ir operatyvių veiksmų mes, Lietuvos piliečiai, galime ir turime imtis, kad į juos būtų sureaguota ir mūsų reikalavimai atstatant teisingumą būtų vykdomi realiai. Mes norime konstruktyvios diskusijos su specialistais, kuri padės mums pasirinkti veikimo strategiją arba padės suformuluoti mūsų klausimus taip, kad į juos būtų atsakyta. Mes neturime teisinių žinių, todėl prie geriausių norų patys to neįveiksime.

Klausimus tokius kaip: Kokia yra oficiali versija, nuo ko saugoma Stankūnaitė? Kokius veiksmus atlieka prokuratūra, siekiant išsiaiškinti viešai paskelbto pareigūnų klano demaskavimą?

Į kokia institucijas turėtume kreiptis pirmiausiai? Ir t.t.

Reikia padėti doriems teisininkams reabilituoti teisėsaugos vardą kreipiantis į juos teisiškai. Negi jie patys turi kreiptis į save? Jeigu mes tylime, reiškia, mums viskas patinka. Niekada taip nebus, kad atsakymas bus be paklausimo.

Mūsų tikslas – ne susidorojimas. Mūsų tikslas – integralus piliečių ir struktūrų bendradarbiavimas, siekiant teisiškos valstybės atstatymo, nepaliekant klanui šansų vešėti.

Atsiliepdami į mūsų kreipimąsi, jūs išsklaidysite galimai pradėsiančias kauptis abejones dėl jūsų laikraščių veiklos priežasčių, kurios, (kol kas) mūsų manymu yra noras siekti pilietinės visuomenės ir skleisti tiesą vardan realaus teisingumo Lietuvoje , o ne užsakymas žmonių aistrų kurstymui ir rezonanso palaikymui.

Tuo pačiu tikslu prašome redakcijų savo laikraščiuose patalpinti peticijas arba viešai nurodyti priežastis, kodėl to padaryti negalite.

Prašome organizuoti virtualią erdvę – konferenciją bendram pasitarimui, ką mes galime nuveikti kartu. Su teisininko konsultacijomis. Arba skyrelį laikraštyje piliečių teisinėms konsultacijoms.

Kreipimasis surašytas remiantis pilietiška sąžine ir žmonių, skaitančių Jūsų laikraščius, komentarais.

Surašė pilietės Renata Stanislavavičienė, Giedrė Jotautienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!