- Reklama -

Praktiškai kiekvieną dieną darbdaviams kyla poreikis į savo komandas priimti naujus specialistus, galinčius bei norinčius dirbti ir padėti organizacijai siekti numatytų trumpalaikių ir ilgalaikių tikslų. Tinkamų kandidatų paieška visada „kainuoja“ daug laiko bei kitų išteklių, ypač tada, kai neturėdami tam reikiamų žinių, darbuotojų paiešką bei atranką nusprendžiate vykdyti patys.

Kodėl, ieškant bei pritraukiant naujus komandos narius, verta pasitikėti personalo paieškos bei atrankos agentūra?

Personalo paieškos bei atrankos agentūros specialistai, visų pirma, yra savo srities profesionalai, turintys itin daug patirties įvairių specialistų paieškose, pritraukime ir vertinime, o tai savaime suponuoja puikų rezultatą.

Antra, pasitelkus į pagalbą personalo paieškos bei atrankos agentūrą, kaip partnerį, sutaupote itin daug savo ir savo darbuotojų laiko, kurį galėsite skirti kitoms su turima komanda susijusioms veikloms vykdyti, t. y., darbuotojų kvalifikacijos kėlimui, jų motyvavimui, įsitraukimo bei įsipareigojimo didinimui ir pan.

Trečia, turėsite realią galimybę sužinoti visas naujausias tendencijas, kurios vyrauja darbo rinkoje, taip pat išsiaiškinti darbuotojų lūkesčius, susijusius su darbo vieta: visa tai suteikia pasirinkto partnerio įžvalgos bei profesionalūs patarimai.

Galiausiai, personalo paieškos bei atrankos agentūros specialistai, atsižvelgdami į atliktos analizės duomenis, rinkos tendencijas, darbuotojų lūkesčius ir kitus kriterijus, Jums pageidaujant, galės suteikti kompetentingas konsultacijas, padėsiančias sustiprinti Jūsų, kaip darbdavio, vertės pasiūlymą.

Kaip yra vykdoma personalo paieška bei atranka, į pagalbą pasitelkiant personalo paieškos bei atrankos agentūrą?

Personalo paieška bei atranka, pasitelkiant partnerius iš išorės, yra vykdoma etapais. Pirmasis iš jų – tai kandidatų pritraukimo etapas. Ruošiantis potencialių kandidatų pritraukimui bei atrankai, ypač svarbu išgryninti realius būsimo darbdavio poreikius bei lūkesčius – tai vienas iš klausimų, kuris yra aptariamas darbdavio atstovų bei personalo paieškos bei atrankos agentūros specialistų susitikimo metu.

Po šio susitikimo Jūsų pasirinkto išorės partnerio specialistai atliks darbo ir organizacinės kultūros analizę bei parengs tinkamiausių talentų paieškos, pritraukimo ir vertinimo strategiją, padėsiančią norimą rezultatą pasiekti greičiau.

Pirmojo etapo metu personalo paieškos bei atrankos specialistai, atsižvelgdami į Jūsų reikalavimus potencialiems kandidatams, parengs profesionalius darbo skelbimus bei pasirūpins jų sklaida socialinėje medijoje bei didžiausiuose darbo skelbimų portaluose Lietuvoje.

Darbo skelbimas yra svarbus įrankis, kuriam dažnai skiriama nepelnytai mažai dėmesio, bet kuris yra labai svarbus, norint pritraukti reikiamų kompetencijų specialistus.

Antrasis etapas – potencialių kandidatų gyvenimo aprašymų rūšiavimas bei potencialių kandidatų vertinimas. Šio etapo metu, kaip tikriausiai aišku ir iš jo pavadinimo, yra atrenkami kandidatai, kurių gyvenimo aprašymuose pateikta informacija geriausiai atitiko Jūsų, kaip darbdavio, reikalavimus.

Atrinkti potencialūs kandidatai yra vertinami pusiau struktūruoto interviu metu, taip pat panaudojant UNLOCK  ir Tripod testus. Pastarieji pasitelkiami tada, kai pageidaujate išsamesnio kandidatų vertinimo.

Trečiasis – tai atrankos užbaigimo etapas, kurio metu Jums bus pristatomi atrinkti kandidatai. Jūs būsite supažindinti su atrinktų kandidatų galimybėmis, potencialu ir, žinoma, rizikomis. Šiame etape Jūs akis į akį susitiksite su kandidatais bei išsirinksite naują komandos narį.

Norėdami daugiau sužinoti apie darbuotojų paieškos bei atrankos procesus, sekite šią nuorodą: https://emplonet.lt/klientams/darbuotoju-paieska-ir-atranka/. Pažymėtina, kad personalo paieškos bei atrankos agentūros ne tik gali padėti rasti tinkamus darbuotojus, bet ir pasitarnauti kitose su personalu susijusiose srityse, kaip, pavyzdžiui, personalo administracijos arba HR konsultacijos.

Pastarosios yra puikus būdas organizacijų vadovams, žmogiškųjų išteklių ir kitiems  specialistams atnaujinti ir pagilinti turimas žinias, personalo paieškos, atrankų, vertinimo ir kt. su personalu susijusiose srityse.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!