- Reklama -
Seksologai pastebi, kad poroje daug tvirtesnis ryšys, kai partneriai gali drąsiai dalintis potyriais, poreikiais
Seksologai pastebi, kad poroje daug tvirtesnis ryšys, kai partneriai gali drąsiai dalintis potyriais, poreikiais

Jaučiate, kad mylimas žmogus su jumis nėra šimtu procentų atviras? Normalu, visiems pasitaiko dienų, kai mintis norime pasilaikyti tik sau, arba temų, kuriomis diskutuoti skaudu. Vis dėlto, santykių ekspertai pastebi – dar yra įprastų, atrodytų, visiškai natūralių sferų, kuriose jaučiamas susikaustymas. Specialistai dalinasi keliomis veiksmingomis praktikomis, kurios padeda atsikratyti tabu temų poroje.

Reguliarūs, sąmoningi pokalbiai

Ne visiems gilūs pokalbiai – kasdienybė. Kai kuriuose santykiuose šis reiškinys dažnesnis tuomet, kai reikia spręsti svarbius klausimus, aptarti problemas. Kita vertus, juk nebūtina nieko laukti. Psichologai rekomenduoja sąmoningai inicijuoti pokalbius su antrąja puse, palaikyti reguliarumą. Svarbu aprėpti ne tik kasdienius reikalus, bet ir, pavyzdžiui, jausmus, intymius klausimus.

Beje, specialistai pastebi, kad kertinis čia yra dialogas su pačiu savimi. Sąmoningai skirtas laikas sau, patikusių veiksmų ar skaudinančių temų apmąstymas leidžia išsigryninti, ką reikėtų komunikuoti kitam.

Temų įvairovės praplėtimas

Kalbant apie aptariamus klausimus, reikia nuolat stengtis peržengti savo paties nusistatytas nejaukumo ribas. Pavyzdžiui, miegamojo klausimai neretai lieka nustumti į šalį vien dėl to, kad nei vienas nedrįsta iškelti jų į paviršių. Seksologai pastebi, kad poroje daug tvirtesnis ryšys, kai partneriai gali drąsiai dalintis potyriais, poreikiais. Pavyzdžiui, kokybiška sex parduotuvė, o gal net apsipirkimas kartu neturėtų būti tabu, priešingai – įprasta, daugiau potyrių bei temų išlaisvinti padedanti priemonė.

Tinkamų išsikalbėjimo būdų paieškos

Sunku diskutuoti apie jausmus arba miegamojo reikalus? Tiesa ta, kad kalbėtis būtina, bet kalbėti – ne. Poras konsultuojantys psichologai skatina eksperimentuoti ir ieškoti individualiai priimtiniausio atvirų pašnekesių būdo, priemonės. Pavyzdžiui:

  • laiškai,
  • balso pranešimai,
  • pašnekesiai telefonu.

Bet kas, kas padeda jaustis patogiai, laisvai. Negalite pasakyti, jog kažkoks veiksmas skaudina? Imkite popieriaus lapą ir užrašykite. Tiesa, kartais toks metodas nustebina poveikiu pačiam rašančiajam: išgryninamos mintys, įžvelgiamas platesnis situacijos scenarijus, galbūt visai su šiais santykiais nesusijusios, asmeninės problemos.

Reguliarūs „pabėgimai“ į naują aplinką

Tikėtina, kad atvirumo valandėles ir ilgus pašnekesius užgožia paprasčiausia rutina. Naujos, nepažintos vietos leidžia atsipalaiduoti, susitelkti tik į buvimą kartu. Kartais pakanka vos tiek, kad poros pagaliau pasikalbėtų apie tai, kas paskendus kasdienėje rutinoje ir darbuose atrodė vengtina, o gal primiršta, nejauku.

Skaitydami vis pritariamai linktelite? Tai jau puiki pradžia! Gebėdami pripažinti, kad atvirumo ar temų įvairovės santykiuose galėtų būti daugiau, esate ties naudingų pokyčių starto linija. O juk stebuklingi atradimai poroje pirmiausiai prasideda kiekvieno mūsų galvoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!