- Reklama -

Maidanas. Stop kadras

Tarp Amerikos strategų išradimų, be “spalvotųjų revoliucijų” technologijų, yra ir daugybė kitų neviešinamų metodikų. Ir tai, kad jos nėra žinomos, visai nereiškia, jog šios metodikos nėra taikomos praktikoje.

Per visą laikotarpį, praėjusį nuo “oranžinio” valstybės perversmo Ukrainoje, Jungtinės Amerikos Valstijos išmoko naudoti vadinamąsias tviterines technologijas, leidžiančias socialinių tinklų pagalba operatyviai mobilizuoti bei orientuoti didžiules žmonių mases tam tikrų strateguojamų siekių įgyvendinimui.

Pavyzdžiui, būtent per socialinius tinklus buvo telkiami žmonės “Maidano gynybai” kritiniais priešpriešos momentais, tokiu būdu buvo demonizuojamas “Berkutas”, taip buvo kurstoma nacionalistinė isterija.

Per “arabų pavasarį” išmėginta teisėtvarkos pareigūnų užpuldinėjimų taktika bene identiškai buvo perkelta į “metodinius nurodymus” Maidanui. Net juoką keliančios nuotraukos, kuriose užfiksuoti Maidano “kovotojai” su puodais bei rėčiais ant galvų, viso labo fiksuoja kopijas “šalmų”, naudotų per riaušes Egipte, Tunise, Libijoje.

Tas pats pasakytina ir apie taktiką, numatančią, pradedant suplanuotu momentu, “Molotovo kokteilių” naudojimą, siekiant demoralizuoti teisėtvarką bei inspiruoti kokybinį šuolį iš palyginti taikios “pilietinės priešpriešos” fazės į masinį kraujo praliejimą, kuomet, procesui peržengus “negrįžimo tašką”, taikus konflikto sprendimas jau tampa neįmanomas.

Taip pat tenka konstatuoti, jog prieš tai kelerius metus buvo vykdomas kadrų rengimas žiniasklaidai, “palaikančiai revoliuciją”.

Masinių liaudies iniciatyvų Donecko, Lugansko bei kitose srityse slopinimas taipogi yra vykdomas pagal scenarijų, išmėgintą JAV, malšinant sukilimus tose šalyse, kur buvo įvykdytas valstybės perversmas.

Kadangi tokiam slopinimui Ukrainos milicija, kuri buvo “Maidano propagandos” paversta “liaudies priešais”, ir kuri, būdama demonizuojama, galimai nėra lojali naujajai Kijevo valdžiai, tai Kijevo valdžios JAV kuratoriai ėmė naudoti naujausią,- “hibridinio karo”,- technologiją.

“Hibridinis karas” – tai visuma karinių veiksmų, per kuriuos, be reguliariųjų formuočių, dar yra naudojami “nevalstybinių vykdytojų” padaliniai: ideologiškai motyvuoti smogikai, vietinės reikšmės gaujos, privačios baudėjų formuotės, kitų šalių samdiniai, užsienio specialistai, oficialiai neigiant ryšį su pastaraisiais. T.y. naudojami visi tie, kam galima sukrauti visą purviną darbą. Juk kariškius bei (ypač) tuos, kas juos siuntė, būtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl nusikaltimų žmoniškumui!

Visa tai yra aktyviai naudojama per “antiteroristinę operaciją”, pradėtą tiesioginiu JAV CŽV direktoriaus, tuo tikslu slapta apsilankiusio Kijeve, nurodymu.

Ideologiškai motyvuotas “Dešinysis sektorius” šaudo bei kankina beginklius piliečius, vietinės gaujos iš “Maidano savigynos šimtinių” terorizuoja gyventojus, Dnepropetrovsko srities gubernatorius Igoris Kolomoiskis formuoja bei finansuoja privačius baudėjų batalionus, samdiniai iš JAV  “Greystone” dalyvauja puolant blok-postus, JAV kariuomenės 66-sios žvalgybinės brigados, slapta dislokuotos ties Kirovogradu, specialistai, naudodami bepilotes skraidykles, vykdo Donbaso savigynos pozicijų žvalgybą.

Vykstant šiam “hibridiniam karui” prieš savo šalies gyventojus, reguliarioji kariuomenė, pažeidžiant Ukrainos Konstituciją, yra naudojama prieš civilius gyventojus. Bet ji tarsi nedalyvauja šiose akcijose.

Ji organizuoja nuolatinį bauginimą šimtais tankų, šarvuočių, artilerijos patrankų, įskaitant ir reaktyvinę ginkluotę.

Reguliariosios kariuomenės aktyvus naudojimas žlugo, nes dauguma kariškių nenori tapti karo nusikaltėliais. Tada buvo apsiribota tik nereguliariųjų – “Dešiniojo sektoriaus” bei “Nacionalinės gvardijos” – padalinių veiksmų pridengimu reguliariųjų pajėgų aviacija.

Anot NATO generolų, “hibridinio karo” technologija laiduoja ją naudojančiai pusei besąlygišką pranašumą, kuriam priešintis esą neįmanoma.

Tiesa, kadaise ir “spalvotųjų revoliucijų” technologija buvo laikoma tokiu “pranašumu”, kol ji nesužlugo Rusijoje, Azerbaidžane, Kazachstane, Baltarusijoje, Uzbekijoje.

Tad visai įmanoma, jog Donbasas irgi gali tapti būtent ta teritorija, kurioje ši, dar beveik niekam nežinoma, amerikiečių naujovė žlugs.

Parengė Sergejus Sokolovas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!