- Reklama -
JAV gyvenantis buvęs šuolininkas į aukštį Rolandas Verkys. Asmeninio archyvo nuotr.

Kai 1991 m. metais šuolininkas į aukštį Rolandas Verkys Varšuvoje vykusiose tarptautinėse varžybose pasiekė naują Lietuvos rekordą, netikėjo, kad šis išliks nepajudinimas daugiau kaip du dešimtmečius. Tačiau dabar JAV gyvenantis rekordininkas įsitikinęs, kad šiuo metu geriausias Lietuvos šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys turi visas sąlygas pagerinti jo pasiekimą.

Lenkijos sostinėje tuomet 25-erių metų sportininkas peršoko į 2,34 m aukštį iškeltą kartelę ir pasiekė Lietuvos rekordą, kuris yra nepagerintas iki šiol. Po šio šuolio R. Verkys pasauliniame reitinge pakilo į trečiąją vietą.

Kad tą kartą pasiektas rekordas karaliaus taip ilgai sportininkas pirmiausia negalvojo todėl, kad pats tikėjosi jį pagerinti.

„Žinoma, po šio pasiekimo džiaugsmo buvo labai daug, tikėjausi netrukus pasiekti dar geresnį rezultatą bet, deja…“, – nusivylimo neslepia R. Verkys.

Kitais metais Europos uždarų patalpų čempionate jis įveikė jau tik 2,26 metrų aukštį.

1998 m. buvęs lengvaatletis laimėjo žaliąją kortelę ir kartu su žmona išvyko gyventi į JAV. Šiuo metu Čikagoje jis vadovauja statybų verslui, o laisvalaikiu domisi ne tik šuoliu į aukštį, bet ir kitomis sporto šakomis, keliauja, apsilanko ir Lietuvoje.

Nuo sporto pasaulio iki šiol labai nenutolęs vyras mano, kad jau keletą metų Lietuvoje neįveikiamas bei Europos vicečempionu prieš pusantrų metų tapęs Raivydas Stanys turi visas sąlygas pagerinti jo pasiektą rekordą.

„Tais laikais, kai aš sportavau viskas buvo problematiška: trūko net sportinių reikmenų, aprangos, sudėtinga buvo gauti vizas į užsienio šalis, kur vykdavo varžybos. Dabar sąlygos tikrai geresnės. Manau, kad Raivydas turi geras fizines savybes, yra darbštus ir tikrai gali pasiekti naują rekordą – to aš jam nuoširdžiai linkiu“, – sakė R. Verkys.

Arčiausiai tikslo R. Stanys buvo 2012 m., kai Helsinkyje vykusiame Europos lengvosios atletikos čempionate peršoko į 2,31 m. aukštį iškeltą kartelę. Beje, tai ne pirmas kartas Lietuvos šuolio į aukštį istorijoje, kada naujo rekordo tenka laukti apie du dešimtmečius. Rolandas Verkys pagerino rekordą, kurį prieš 17 metų buvo pasiekęs jo paties treneris Kęstutis Šapka (2,25 m).

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!