- Reklama -

Dar neseniai apie narkotikų atakas iš Kinijos pranešinėjo Rusijos žiniasklaida, dabar susirūpinimas dėl iš Kinijos plūstančių narkotikų keliamas ir JAV.

„Kinai turi labai ilgą atmintį. Ir stiprų istorijos jausmą.

Jei tik amerikiečiai turėtų abu, mes daug geriau suprastume didžiulius mirtinų narkotikų vartojimo padarinius, kenkiančius Amerikai, nes į mūsų šalį nelegaliai gabenamas didžiulis mirtį atnešančio fentanilio kiekis, kurio kilmė dažnai yra Kinijos laboratorija“, – rašoma Lawrenso Kadish straipsnyje, kurį paskelbė „Gatestone institute“.

Pasak L. Kadish, kinai puikiai žino, kad visuomenės priklausomybė nuo narkotikų gali susilpninti išdidžią tautą ir atimti jos suverenitetą.

„Kai opiumas buvo atgabentas į Kiniją 1700-aisiais, britai greitai panaudojo šį narkotiką, siekdami įgyti ekonominį pranašumą prieš savo naują prekybos partnerį. Priklausomybė nuo narkotikų buvo tokia sprogi, kad Kinijos imperatorius galiausiai siekė jį uždrausti. Kai jo kariškiai sunaikino sandėlius, pilnus narkotikų, britai atsakė triuškinama jūrų ataka, kuri tapo žinoma kaip Opiumo karų serija.

Kitos Vakarų valstybės pasekė Didžiosios Britanijos pavyzdžiu, tačiau būtent Anglija privertė kinus sudaryti žeminančią sutartį, ir akivaizdu, kad šios priežasties ir pasekmės šiandieniniai Kinijos valdovai niekada nepamiršo“, – rašoma straipsnyje.

Taigi, kaip pirmaujanti fentanilio gamintoja pasaulyje, Kinija yra unikali, nes vertina, kaip toks narkotikas gali destabilizuoti tautą.

„Tiesą sakant, ši problema buvo išnagrinėta neseniai duotame komunistų Kinijos ambasadoriaus JAV Qin Gang interviu, kur ambasadorius greitai priminė „Newsweek“, kad Kinija puikiai žino pražūtingą nelegalių narkotikų poveikį. Nenuostabu, kad jis greitai paneigė bet kokius teiginius, kad jų fentanilio gamyba buvo jų būdas „sugrąžinti palankumą“ Vakarų valstybėms.

Jis žurnalistui sakė, kad XVIII ir XIX amžiuose „Kinija nusprendė uždrausti medžiagą, kad išgelbėtų savo gyventojus ir ekonomiką, britai pradėjo opijaus karą, kuris pradėjo Kinijos pažeminimo šimtmetį, paženklintą nelygių sutarčių ir sutarčių sąrašu. Vakarų agresijų bangos istorijos atgarsiai jaučiami ir šiandien. Su tokiais skausmais mūsų nacionalinėje atmintyje Kinija, suprantama, turi stipresnę antipatiją narkotikams nei bet kuri kita šalis, ką rodo jos nulinis požiūris į visas narkotines medžiagas, taip pat griežta kontrolė ir griežtos bausmės. Šių pastangų dėka narkotikai Kinijoje nėra endeminiai“.

Galima manyti, kad ambasadorius atskleidė daugiau, nei ketino“, – pažymima „Gatestone institute“ paskelbtame straipsnyje.

„Kinija žodžiais ir darbais pasakė, kad ketina susigrąžinti istorinį savo, kaip pasaulinės supervalstybės, vaidmenį. Naudoti karinę jėgą gali atrodyti patrauklu, tačiau, kaip parodė Vladimiro Putino klaida Ukrainoje, viskas ne visada vyksta taip, kaip planuota. Įvesdama destabilizuojančius priklausomybę sukeliančius narkotikus ir sąjungas su megamilijardieriais, kurie nežino ištikimybės tautai, o veikiau savo pelnui, Kinija galėtų tiesiog laukti, kol įvykiai prasidės.

Kaip pastebėjo savo interviu Qin, Kinijos nusileidimas į visos šalies priklausomybę daugiau nei prieš du šimtus metų privedė prie „šimtmetį trukusio pažeminimo…“ Ta patirtis, matyt, įsirėžė į jų nacionalinę sąmonę: jie, kaip nacionaliniai žmonės, puikiai žino priklausomybės galią – tai yra ginklas.

Atsižvelgiant į tai, narkotikų prekeiviai ir nusikaltėlių tarpininkai, prekiaujantys fentaniliu, gali būti tik kažkieno naudingi kariai kur kas platesnėje schemoje, kuria siekiama iš naujo apibrėžti, kas likusį šį šimtmetį bus dominuojanti pasaulinė galia“, – rašoma straipsnyje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!