Ko niekas nekalba: dujotiekio sprogimo vietoje Baltijos jūroje – cheminis ginklas

0
748
- Reklama -

Baltijos jūroje įvykus sprogimams ir dujų nuotėkiui, pamirštas esminis dalykas – kad nuotėkis vyksta būtent ten, kur palaidotas cheminis ginklas.

„Antrojo pasaulinio karo nugalėtojai – Sovietų Sąjunga, JAV ir Didžioji Britanija – perėmė 50 tūkstančių tonų vokiško cheminio ginklo. Potsdamo konferencijoje tas ginklas buvo padalintas į tris dalis, cheminį ginklą reikėjo nuskandinti Atlanto vandenyne, ne mažesniame vieno kilometro gylyje. Bet antrojo pasaulinio karo laimėtojai tą cheminį ginklą nuskandino Baltijos jūroje,“ – Komentaras TV laidoje sakė Gediminas Jakavonis, kuris, būdamas Lietuvos atstovu Europos Tarybos parlamentinėje asamblėjoje, ne tik gilinosi į šią temą, bet dėl cheminio ginklo Baltijos jūroje parengė ir specialų raportą.

„Būtent toje vietoje – prie Borholmo salos, kur ir įvyko dujotiekio sprogimas, ir buvo nuskandintos baržos su cheminiu ginklu. Ir būtent dėl to ši dujotiekio sprogimo ir dujų nuotėkio situacija ir neramina“, – Komentaras TV laidoje sakė Gediminas Jakavonis.

Ar Europa – ant cheminės katastrofos slenksčio?

Atsakymai į klausimus apie cheminį ginklą Baltijos jūroje – Komentaras TV laidoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!